Am participat la un concurs pe facebook si am castigat un premiu din SUA (carenici macar nu beneficiaza de garantie)
Astazi am fost sunata de vama Otopeni sa-mi spuna ca ma taxeaza cu TVA pentru acest premiu din SUA, care are un pret la vanzare de circa 380 de dolari.
Este normal sa platesc TVA la un premiu? Cum se justifica asta?
Eu credeam ca vama inseamna doar accize in cazul premiilor, atat timp cat nu cumpar nimic.
Se poate contesta ceva?
As dori un raspuns cat mai rapid fiindca sunt in criza de timp.
Va multumesc anticipat.
Daca premiul obtinut este un obiect, acesta este considerat un import din SUA si deci este supus vamuirii. Daca cei care v-au expediat premiul nu au achitat vama in SUA, obligatia va revine dvs.
In regulamentul concursului se spune ca expeditorul a achitat toate taxele catre stat. Se subintelege, ca si in cazul legislatiei romanesti, ca organizatorul se inregistreaza cu o suma care contine si TVA, deci e ilogic sa platesc eu TVA aici. Asta se intampla doar cand cumperi un produs fiindca TVA-ul se restituie la parasirea teritoriului acelui stat.
Intre timp mi se comunica ca a fost intocmita gresit declaratia, luandu-se in calcul pretul produsui la vanzare, insa nu se poate reface calculul taxelor...
Ce dracu', suntem in Romania...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Amenda vamala
lorandka93
Povestea pe scurt:
Cam de o luna am comandat niste mostre de produse gratis de pe un site din SUA. La inregistrare pe site-ul respectiv trebuia trecut ... (vezi toată discuția)