In urma unui inventar efectuat la unul din magazinele soc. ce-mi apartin am constatat un minus de 37000 ron motiv ptr care i-am actionat in judecata pe gestionari avand un avocat angajat. La primul termen paratii au depus o cerere de amanare in vederea angajarii unui aparator cerere aprobata si s-a amanat termenul cu o saptamana. La urmatorul termen am fost nevoit sa depun eu o cerere de amanare deoarece s-a reziliat contractul de reprezentare intre mine si aparatorul meu, iar aparatorul a depus dovada rezilierii contractului Nu m-am prezentat la acest termen fiind asigurat de aparator ca nu este necesar si ca procedura este una de rutina subsemnatului urmand sa mi se acorde un termen in vederea angajarii unui nou aparator.
Spre surprinderea mea si a vechiului aparator in cauza s-a dat urmatoarea solutie fara a se mai judeca cauza.
SOLUTIE: respinge cererea,admite exceptia, respinge actiunea
INTREBARE: este corecta hotararea instantei?
Este posibil ca o delapidare cu un cuantum destul de mare sa nu se mai judece ?
Mai am vre-o cale de atac ?
Deocamdata nu am primit redactarea hotararii deci nu am vazut motivarea dar vreau sa fiu pregatit ptr ce e mai rau, mai ales ca daca voi avea o cale de atac voi avea la dispozitie un timp scurt in care va trebui sa iau deciziiB-)
Depinde de exceptia invocata si admisa de instanta. Procedura spune ca atunci cand sunt exceptii care fac inutila cercetarea in fond a procesului instanta nu mai analizaeaza fondul problemei.
Deci raspunsul la prima intrebare este> Da, instanta poate sa respinga o cerere pe baza unei exceptii fara sa judece fondul.
Singurul dubiu in ceea ce spuneti dvs. este legat de faptul ca instanta a pronuntat o astfel de solutie in coditiile in care dvs. aveati o cerere pentru lipsa de aparare (prima inteleg). Depinde si cand a fost reziliat contractul .. desi spuneti ca amanarea a fost de o saptamana.
Da aveti cale de atac. Termenul curge de la comunicarea hotararii.