avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Participarea intervenientilor in interes propriu la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Participarea intervenientilor in interes propriu la proces fara ca cererea sa fie timbrata

Va rog mult daca e posibil sa ma lamuriti intr-o problema.
Am avut un proces constatarea calitatii de mostenitor in care niste persoane terte (nici rude nici mostenitori) au formulat o cerere de interventie in interes propriu care nu s-a timbrat nici măcar în recurs. Cererea de intervenţie le-a fost respinsă ca fiind persoane fara calitatae procesuala activa, dar totodata instanţa le admite excepţia prescripţiei dreptului de opţiune succesorală invocată prin cererea de intervenţie.
Am formulat recurs dar a fost respins ca nefondat. Cu toate ca nu au formulat recurs intervenientii au participat la recurs. Cu privire la exceptia netimbrarii cererii de interventie in interes propriu invocata de mine de nenumarate ori, nici instanta de fond si nici cea de recurs nu s-a pronuntatat. Am cerut revizuirea ca urmare aparitiei unui testament la care am facut o expertiza grafica, dar si cererea de revizuire a fost respinsa. Si in revizuire au participat acesti intervenienti cu cererea netimbrata. Nu înţeleg ce aspecte a avut în vedere instanţa de fond, instanţa de recurs si cea de revizuire atunci când a stabilit interesul legitim al intervenienţilor, care sunt terţi faţă de succesiune, nu au interes si nici calitate procesuala si care nu si-au timbrat cererea de interventie in interes propriu, stabilind sa le platesc si cheltuieli de judecata. Practic eu m-am judecat tot timpul doar cu acesti intervenienti si nu cu paratii pe care i-am chemat in judecata, ei neavind interes la succesiune. Cred ca avocata mea a trecut de partea acestor intervenienti profitind si de faptul ca eu ma aflu in Germania, ea nu a invocat niciodata exceptia lipsei de interes a acestor intervenienti, nici lipsa calitatii procesuale si nici cea a netimbrarii cererii de interventie in interes propriu. Aceste exceptii le-am invocat eu singura prin note de sedinte concluzii scrise, recurs, note scrise in recurs, concluzii scrise. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? In cazul in care se mai poate face ceva, m-as bucura daca cineva dintre dumneavoastra ar vrea sa ma reprezinte deoarece cea ce am avut ocazia sa vad si sa aud in perioada de trei ani cit am stat in Romania si eram de cel putin trei ori pe saptamina la judecatorie si tribunal, in avocatii din zona mi-am pierdut increderea.
Va multumesc. Cu deosebita stima.

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult daca e posibil sa ma lamuriti daca eposibil asa ceva. Am avut un proces in care niste persoane terte au formulat o cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie ContSters238389 ContSters238389 Am avut un proces \\"stabilirea calitatii de mostenitor\\" in care au intervenit niste cumparatori care au cumparat mostenirea ce mi se cuvenea cu acte false. ... (vezi toată discuția)
Contestare inscrisuri ergisela ergisela Buna ziua, sint intr-un proces de revizuire/fond avind ca obiect succesiune, in care niste intervenienti in interes propriu carora instanata de fond le-a ... (vezi toată discuția)