avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 600
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 600

buna ziua,
am un I.I. si va rog sa ma ajutati:
am depus declaratia 200 cu un profit de 1200 lei
am depus declaratia 600 fara sa fiu angajata in alta parte si fara sa ma incadrez in plafonul stabilit de lege.
am depus o cerere la finantele de care apartin si am explicat ca nu am de unde sa platesc si nu am realizat venituri in afara plafonului dar nu mi-au acceptat-o.
vin si va intreb daca depun o rectificativa la 600 pe 0 o s-o anuleze pe cealalta sau ce trebuie sa fac?????
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 09:52, 26 Iunie 2014
Buna ziua!
Nu se poate depune rectificativa "pe zero" deoarece venitul minim este de 804 lei.
Ca sa nu mai platiti contributia la cas in baza decl.600, cea mai rapida solutie este sa incheiati un contract individual de munca. si sa depuneti la anaf declaratia 601.
Banii pe care ii dati ca fiind contributia la cas nu se restituie, deoarece sunt luate in calcul la pensie.
Ce intelegeti dvs. prin "plafonul stabilit prin lege".("am depus declaratia 600 fara sa fiu angajata in alta parte si fara sa ma incadrez in plafonul stabilit de lege. ; ....si nu am realizat venituri in afara plafonului"...).
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
Elis Ismail, Contabil
ma refer ca prin depunerea declaratie 200/2013 nu am depasit plafonul anual de 9648 adica (804*12).
Conform art.296^22 din codul fiscal nu erati obligata sa depuneti declaratia 600.
Daca tot ati depus declaratia va recomand sa platiti pentru a nu vi se mari datoria (dobanzi+penanilati), sau sa va "angajati" cu contract individual de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
Elis Ismail, Contabil
stiu am aflat dupa si acum ca am depus-o pot sa fac rectificativa pe 0???
Din cate stiu eu nu, mai ales ca nu este obligatoriu plata si venitul minim este de 804 lei.

Alte discuții în legătură

Formularul 600 depus gresit LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o persoana fizica autorizata impozitata in SISTEM REAL, platitoare de TVA si tin contabilitatea in partida simpla. Problema mea se refera ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa - plata contributii nicopfa nicopfa As vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii, va rog. Am un PFA pe care doresc sa il inchid. Am depus anul trecut declaratiile necesare, insa am ... (vezi toată discuția)
Plata pensie pfa MadalinaMariaBubu MadalinaMariaBubu Buna ziua. Sunt PFA si in anul fiscal 2014 am realizat un venit de 7600 net. Pt anul 2015 m.au pus sa fac contract si cu casa de pensii pt care trebuie sa ... (vezi toată discuția)