avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decizia nr. I/30.06.1997 C Supremã de Justiție, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decizia nr. I/30.06.1997 C Supremã de Justiție, recurs in interesul legii

va rog, poate cineva dintre dvs. sa-mi spuna unde post gasi Decizia nr. I/30.06.1997 pronuntata de către fosta C Supremă de Justiție? este un recurs in interesul legii.

va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:48, 25 Iunie 2014
Am găsit pe goagăl:

Decizia nr. 1/30.06.1997 a Curtii Supreme de Justitie, Sectiile Unite, citata in L. Mera, A. Pena, Recursuri in interesul legii. Decizii de admitere 1993-2008. Culegere de practica judiciara, Editura C. H. Beck, Bucuresti, 2008, p. 51-66

si

Curtea Supremă de Justiţie, Secţiile Unite a pronunţat decizia nr. 1/30.06.1997 prin care a statuat asupra competenţei instanţelor judecătoreşti de a stabili amplasamentul terenului pentru care se reconstituie dreptul de proprietate privată asupra terenurilor. Această decizie nu a fost publicată în Monitorul Oficial, aşa încât dezlegarea dată problemei de drept judecate nu poate fi obligatorie pentru instanţe conform dispoziţiilor art. 329 Cod procedură civilă.
(citat din motivarea recursului impotriva sentinţei civilă nr. 2683/14.03.2012 a Judecătoriei Bacău)

sau

Deși emiterea procesului verbal de punere în posesie dă dreptul titularului său de solicita eliberarea titlului de proprietate de către comisia județeană, el nu poate face dovada dreptului de proprietate, în acest sens fiind pronunțată Decizia nr. I/30.06.1997 de către fosta C Supremă de Justiție în soluționarea recursului în interesul legii. Deși instanța supremă analizat valoarea procesului verbal de punere în posesie în ce privește acțiunea în revendicare sau în acțiunea pentru ieșirea din indiviziune, ceea ce are relevanță este faptul că s-a stabilit, prin interpretarea și aplicarea normelor legale, că aceste acte premergătoare nu au valoarea unui titlu de proprietate.
(din motivarea deciziei nr.981/2008, CA Craiova)

Dacă vă foloseşte au ba, asta e altă discuţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu gasesc decizia in interesul legii nr.1 /1997 emisa de curtea suprema de justitie allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Va rog respectuos sa-mi comunicati cum pot gasi Decizia in interesul legii nr.1/1997 emisa de sectiile unite ale Curtii Supreme de Justitie. Am ... (vezi toată discuția)
Restituire imobil nationalizat lilli lilli Buna, familia noastra ar fi avut dreptul de a cere restituirea unui imobil nationalizat in 1948, care actualmente se mai afla in posesia statului roman, dar ... (vezi toată discuția)
Ultima decizie privind luarea in calcul a acordului global in calculul pensiei fpamfile fpamfile In cadrul unei emisiuni TV, Ministrul Muncii vorbea despre o hotarare a Curtii Supreme de Justitie privind generalizarea luarii in calcul a acordului global in ... (vezi toată discuția)