avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ultima decizie privind luarea in calcul a acordului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ultima decizie privind luarea in calcul a acordului global in calculul pensiei

In cadrul unei emisiuni TV, Ministrul Muncii vorbea despre o hotarare a Curtii Supreme de Justitie privind generalizarea luarii in calcul a acordului global in calculul pensiei, fara o decizie judecatoreasca individuala.
Ma puteti ajuta cu indicatii privind demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a beneficia de aceasta hotarare?
Mentionez ca la incercarea de a obtine recalcularea direct la Casa de pensii, anul trecut, mi se spusese ca aceste drepturi se pot obtine doar in urma unei hotarari judecaresti individuale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:24, 15 Martie 2010
O decizie pronuntata de Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu poate produce asemenea efecte. Prin Decizia nr. 30/2009, pe care o puteti citi mai jos, ICCJ a respins un recurs in interesul legii promovat de Procurorul General. Ce inteleg conducatorii acestei tari din aceste decizii, este o alta discutie. Aceasta decizie nu schimba nimic in privinta luarii in calcul la pensie a acordului global, poate doar practica unor instante.

[ link extern ]

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie pt. acord negut negut Am pierdut procesul pt. recalculare a pensiei pentru lucrul in ACORD la Curtea de apel cu mentiunea IREVOCABIL.Aseara la tv. ministrul muncii a spus ca la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie tinind cont de legea nr.57/1974 ika ika Buna ziua, In Avocatnet.ro din 19.08.2009 a aparut o decizie a ICCJ prin care se statuteaza ca la recalcularea pensiilor din sistemul public provenite din ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj 19/2011 wap54 wap54 La Curtea de apel Craiova sunt respinse dosarele in care se solicita recalcularea pensiilor dupa veniturile brute realizate pana in anul 2001 dupa adeverintele ... (vezi toată discuția)