avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie tinind cont de Legea nr.57/1974
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie tinind cont de Legea nr.57/1974

Buna ziua,
In Avocatnet.ro din 19.08.2009 a aparut o decizie a ICCJ prin care se statuteaza ca la recalcularea pensiilor din sistemul public provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat nu se pot valorifica formele de retribuire in acord global, prevazute de art. 12 alin 1 lit. a din Legea nr.57/1974. Recent Ministrul muncii a anuntat ca, ICCJ a revenit si a spus ca se pot valorifica aceste forme de retribuire si in consecinta se pot depune cereri de recalculare, insotite de actele doveditoare.
Sunt aceste afirmatii facute de dl. ministru, prevazute intr-o hotarire , ordonanta sau orice altceva, semnata, parafata si publicata sau sunt niste simple vorbe aruncate asa in vint ?www.avocatnet.ro/images/smil...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:44, 15 Februarie 2010
Asta a inteles domnul ministru din Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 30/2009. Dar nu discutam despre persoane in acest forum.

O decizie pronuntata intr-un recurs in interesul legii nu poate produce aceste efecte. Nu exista niciun act normativ in sensul celor mentionate de dvs.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu erau trecute ... Sandor 57 Sandor 57 Am lucrat in acord, având salariile brute,care nu erau trecute în cartea de muncă. Am solicitat de la casa de pensii buletinul de calcul și văd că pensia ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global dan dorin dan dorin intrebari : 1.Casele de pensii judetene in baza unei cereri (la care se ataseaza anexa cu situatia veniturilor inclusiv cele obtinute in accord ... (vezi toată discuția)