avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina vanduta

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu o solutie in urmatoare problema: am vandut o masina in februarie si am aflat acum ca inca este inmatriculata pe numele meu. Noul propietar nu a trecut-o pe numele lui probabil ca sa nu plateasca taxa de mediu. Am facut contract de vanzare cumparare, am scos-o de la fisc si i-am dat actele masinii. Am crezut ca in ce ma priveste e tot ce trebuie facut, restul era treaba lui, sa si-o inregistreze pe numele lui....
Mentionez ca nu am scris pe certificatul de inmatriculare ca am instrainat-o. N-am stiut ca trebuie trecut. E din alta localitate si nu ne-am intalnit, la telefon nu dau de el.

Cum pot sa fac sa nu mai apara ca e inmatriculata pe numele meu? Unde, in Bucuresti, trebuie sa merg?

Nu vreau sa ma trezesc cu amenzi si sa pierd timpul prin instante ca sa dovedesc ca nu mai era a mea.

Va multumesc frumos,
Monica

Comunicati oficial la SPR evidenta auto ,ca ati instrainat auto la data x ,dlui y si depuneti copie dupa contractul de vanzare cumparare
Buna ziua,

Stiti cumva daca la Pipera trebuie mers?

Va multumesc!

Inca ceva, ce se intampla daca depun copie, cum il face pe el sa si-o treaca pe numele lui??

Va multumesc!

Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina stoicavasile stoicavasile Am vandut o masina pe 26 oct.2014 prin intocmirea actelor si scoaterea din evidenta de la fisc de unde am primit si dovada ca nu mai figurez ca avand masina in ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, neradiata de la politie Monica H. Monica H. Societatea X a vandut catre o persoana fizica un autoturism . Pe baza de factura fiscala. Masina a fost radiata de la finante. Acum, dupa 3 ani de la ... (vezi toată discuția)
Cumpărătorul mașinii nu a mai luat fiscalul de la vanzator popescuconstanta popescuconstanta În urma cu o luna am vândut un autoturism. Am scos fiscalul imediat, însă cumpărătorul nu l-a mai luat. Ce am eu de făcut , în calitate de fost ... (vezi toată discuția)