avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen recurs

Buna, in cazul unei sentinte penale, care a fost data la 19.06.2014, termenul in care se depune recursul este de 10 zile? Calculat din a doua zi,dupa pronuntare,adica din 20.06.2014? Si nu se calculeaza zilele nelucratoare? Care ar fi ultima zi de recurs?
Art. 435. - Recursul în casaţie poate fi introdus de către părţi sau procuror în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei instanţei de apel.
Pentru o hotarare pronuntata in prima instanta calea de atac este apelul.
Termenul de declarare este de 10 zile calendaristice.

Art. 410 din Codul de procedura penală
Termenul de declarare a apelului
(1) Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi curge de la comunicarea copiei minutei.
.......
Art. 269Calculul termenelor procedurale
(1) La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul prevăzut în actul care a provocat curge rea termenului, în afară de cazul când legea dispune altfel.
(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.
(3) Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună care nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.
(4)Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la
sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul cailor de atac. Just-drept Just-drept Potrivit disp. art. 410 (1) C.p.p., Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi ... (vezi toată discuția)
Termen de apel procuror zoli79 zoli79 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti care este termenul limita in care procurorul poate declara apel impotriva hotararii date de judecator in data de ... (vezi toată discuția)
Recurs ContSters193525 ContSters193525 Pentru un apel sau recurs se iau zile calendaristice sau lucratoare (vezi toată discuția)