avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bolnav psihic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bolnav psihic

..buna seara..am si eu o intrebare..am un frate bolnav psihic,[schizofrenie]pot deschide un proces in numele lui [este vb de o mostenire din care a fost exclus]daca imi face procura prin notariat??multumesc din suflet...!!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 20:51, 25 Iunie 2014
poate sa va faca procura daca are capacitate de a incheia acte daca nu lucrurile se complica fiindca trebuie numit un tutore.

art. 105. - Sunt supuşi unor măsuri speciale de ocrotire minorii şi cei care, deşi capabili, din cauza bătrâneţii, a bolii sau a altor motive prevăzute de lege nu pot să îşi administreze bunurile şi nici să îşi apere interesele în condiţii corespunzătoare.

Art. 164. - (1) Persoana care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienaţiei ori debilităţii mintale, va fi pusă sub interdicţie judecătorească.
(2) Pot fi puşi sub interdicţie judecătorească şi minorii cu capacitate de exerciţiu restrânsă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie lecca lecca Pot fii pusi sub interdictie persoanele care din cauza batranetii,bolii sau infirmitatii fizice nu pot sa isi apere interesele? (vezi toată discuția)
La ce se refera capacitatea de exercitiu restransa? aidu aidu In rap. de prev. art. 41 Cod Civil, Capacitatea de exerciţiu restrânsă este aptitudinea minorului cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani de a dobândi ... (vezi toată discuția)
Curator andryzs andryzs Cine are dreptul de a incredinta 2 femei (cu certificat tip handicap mintal,parintii decedati, boli sechelare etc.) unui curator? Curatorul poate sa fie ... (vezi toată discuția)