Bineînțeles, să fie puși sub interdicție toți cei pe care i-ați numit !!!!!!!!!!!!!!!!Mai ales, bătrânii care nu mai au de ce face umbră pământului.Dacă ne gândim bine și cei bolnavi și infirmi- tipic ideologiei naziste.
Stimate d-l, categoriile arătate de d-voastră nu pot fi puse sub interdicție deoarece au capacitate de exercițiu. au discernământ. Și atunci , acestora li se va numi un curator, în condițiile legii.
Sunt puși sub interdicție persoanele care nu au discernământ, din cauza alienației sau debilității mintale. și minorii cu capacitate de exercițiu restrânsă.
Curatela este o instituție temporară și subsidiară de ocrotire și intervine în cazul persoanelor capabile(au capacitate de exercițiu).
Vedeți art. 178 Noul cod civil.
Curator
andryzs
Cine are dreptul de a incredinta 2 femei (cu certificat tip handicap mintal,parintii decedati, boli sechelare etc.) unui curator?
Curatorul poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic
dragoru
..buna seara..am si eu o intrebare..am un frate bolnav psihic,[schizofrenie]pot deschide un proces in numele lui [este vb de o mostenire din care a fost ... (vezi toată discuția)