avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este abuz sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este abuz sau nu?

am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv sa ma lamuriti? va multumesc
Am trecut si eu prin executari dar acesta nu este un abuz din partea executorului. Executorul transmite instiintari catre toate bancile, nu stie ce conturi aveti dumneavoastra cont de salariu sau cont de economi . Executorul poate pune poprire pe toate conturile pe care le detineti din care trage toate sumele disponibile care le aveti sau le primiti integral indiferent de provenienta lor (imprumuturi, restituiri de la prieteni, cunostiinte etc.) pana la recuperarea datoriei, mai putin pe sumele provenite sub forma de salariu. Din acestea banca vireaza maxim 1/3 pentru o datorie sau 1/2 pentru mai multe datorii.
Atentie daca nu faceti dovada ca acela este venit din salariu banca vireaza sumele primite integral.
La banca mergeti cu adeverinta de la angajator prin care se comunica ca venitul este deja poprit de angajator, banca este obligata sa elibereze sumele virate sub forma de salariu. Daca banca nu va pune la dispozitie sumele virate sub forma de salariu de angajator, atunci banca are comportament abuziv.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
madalin_80, utilizator
Ce executor daca datoria este la banca si banca a blocat contul ?!? Executorul a poprit angajatorul in ceea ce priveste 1/3 din salariu, dar banca se indestuleaza direct din cont si putea sa faca asta si pana acum, chiar si in lipsa unei hotarari de incuviintare a executarii.
Executorul infiinteaza poprirea pe conturi, in conturi va poate intra si alte venituri.
Mergeti la executor cu dovada ca in conturi aveti banii de salariu si acesta va face adresa catre banca sa vi-i elibereze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)