In urma unui interviu in vederea angajarii pe un post cu norma intreaga mi s-a comunicat ca se doreste incheierea unui contract intre firma respectiva si un PFA, adica sa imi deschid un PFA.
Eu voi primi salariu prin PFA o suma fixa lunara, iar ei au zis ca vor plati contributiile angajatului, cele ale angajatorului ne mai fiind necesare.
Intrebarea mea este care sunt impozitele lunare/anuale pe care trebuie sa le platesc daca deschid un PFA?
Impozit pe venit 16% pentru veniturile realizate daca optati pentru impozitarea in sistem real (se calculeaza = venitul total - cheltuieli deductibile) , sau 16% pentru norma de venit daca optati pentru taxare la norma de venit.
Cheltuielile deductibile sunt cheltuielile realizate in vederea obtinerii de venituri .
Infiintare pfa
muraru
Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.