avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozite PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozite PFA

Buna seara,

In urma unui interviu in vederea angajarii pe un post cu norma intreaga mi s-a comunicat ca se doreste incheierea unui contract intre firma respectiva si un PFA, adica sa imi deschid un PFA.

Eu voi primi salariu prin PFA o suma fixa lunara, iar ei au zis ca vor plati contributiile angajatului, cele ale angajatorului ne mai fiind necesare.

Intrebarea mea este care sunt impozitele lunare/anuale pe care trebuie sa le platesc daca deschid un PFA?

Multumesc anticipat! :)
Cel mai recent răspuns: anelusca , utilizator 00:20, 26 Iunie 2014
Impozit pe venit 16% pentru veniturile realizate daca optati pentru impozitarea in sistem real (se calculeaza = venitul total - cheltuieli deductibile) , sau 16% pentru norma de venit daca optati pentru taxare la norma de venit.
Cheltuielile deductibile sunt cheltuielile realizate in vederea obtinerii de venituri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare si functionare pfa ana12345 ana12345 Buna seara, Am sa expun intai situatia si abia apoi am sa lansez cateva intrebari. Situatia este urmatoarea - in momentul de fata sunt angajat cu CM intr-o ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)