Buna ziua!Ma aflu si eu in rusinoasa situatie de a trebui sa restitui indemnizatia de crestere copil,nimic neobisnuit.Din ce stiu, exista posibilitatea de a face o conventie de plata care sa imi permita sa restitui suma in rate suportabile de catre mine.Chiar aici, in forum, o doamna spunea ca i s-au permis rate mici.Functionara de care m-am lovit eu a sustinut ca suma pe care eu o am de plata, adica 5594 lei poate fi restituita in MAXIMUM 3 RATE, adica 1865 lei pe rata.Avand in vedere ca statul mi-a dat cate 600 lei pe luna, iar somajul meu este de 411 lei pe luna, mi se pare cam nedrept ce se intampla.Ma poate ajuta cineva cu informatii in acest sens?La ce sa ma astept?Ce presupune executarea?pt ca eu chiar nu imi permit sa platesc o suma asa de mare, si cred ca imi lipsesc ceva informatii daca alte persoane au putut plati rate mai mici.Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Loredana Popescu
1. Intrati in audienta la seful AJPIS (sau a alta persoana de decizie) si negociati modul in care puteti sa platiti in rate debitul catre aceasta institutie.
2. Se va tine cont de posibilitatie financiare ale dvs.
3. Daca nu gasiti intelegere atunci faceti o seszare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro