avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Poprire tert de catre ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Poprire tert de catre ANAF

ANAF a trimis o instiintare de poprire catre un client, care tocmai trebuia sa efectueze o plata catre firma.Plata a fost facuta de client dupa cum urmeaza: suma din instiintarea ANAf a fost transferata in contul mentionat pe notificare , iar restul catre firma noastra.
Care este monografia contabila pentru aceasta operatiune?
plata facturii scadente se realizeaza prin transfer bancar, pentru o suma partiala (401=5121) , dar eu trebuie sa sting intreaga suma.Cum se inregistreaza diferenta platita direct de client la ANAF?
Si cum se face compensarea cu creantele datorate la buget?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:59, 26 Iunie 2014
Nu vad care este legatura intre datoria clientului fata de ANAF si obligatia de plata catre firma dvs ?De ce trebuie stinsa intreaga obligatie de plata si nu poate fi achitata suma datorata,doar partial ?
crystyna2000 a scris:

ANAF a trimis o instiintare de poprire catre un client, care tocmai trebuia sa efectueze o plata catre firma.Plata a fost facuta de client dupa cum urmeaza: suma din instiintarea ANAf a fost transferata in contul mentionat pe notificare , iar restul catre firma noastra.
Care este monografia contabila pentru aceasta operatiune?
plata facturii scadente se realizeaza prin transfer bancar, pentru o suma partiala (401=5121) , dar eu trebuie sa sting intreaga suma.Cum se inregistreaza diferenta platita direct de client la ANAF?
Si cum se face compensarea cu creantele datorate la buget?
multumesc

Cereti la ANAF fisa analitica platitor si veti vedea cum s-au stins obligatiile d-voastra prin plata efectuata de client.

Eu as inregistra:

43%, 444, 441, 4481, etc = 4111 pt suma platita la ANAF de client

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garanție de participare și garanție de bună execuție: care este diferența dintre ele și care sunt operațiile contabile care se fac la plata din cont? ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este diferenta intre garantia de participare la o licitatie si garantia de buna executie? Care sunt operatiile contabile care se fac la ... (vezi toată discuția)
Stingere datorie avocat niki27 niki27 Cum imi stig datoria catre un avocat care m-a reprezetat la diverse procese, daca el si-a incasat banii din contulexecutorului jdecatoresc? Am facturi emise ... (vezi toată discuția)
D100 cu bonificatie 10% cateldestept cateldestept Daca impozitul datorat pe trim.I este 1000 lei, cum procedam: 1)In D100 declaram si platim 1000-100 (bonificatie 10%) = 900 ? 2) Monografia contabila este ... (vezi toată discuția)