avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintregrare in munca in urma hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintregrare in munca in urma hotararii judecatoresti

Buna ziua. Am un salariat care nu s-a mai prezentat la serviciu dintr-o anumita data. Nu s-a inceput cercetarea disciplinara decat dupa ...5 luni (din motive pe care nu vi le pot explica aici :P ) . Bun , dupa 5 luni in care a figurat nemotivat, s-a facut suspendare, etc, apoi "s-a luat decizia" de concediere. S-a inceput cercetarea disciplinara, salariatul nu s-a prezentat la notificarile societatii, apoi s-a emis decizia de concediere fara cercetare disciplinara. Salariatul a actionat in instanta societatea cerand plata salariilor pentru cele 5 luni (in care nu a muncit), anularea deciziei de concediere si reintegrarea in munca. Instanta a hotarat sa nu acorde plata salariilor pe cele 5 luni pentru ca nu a muncit, a spus ca sunt indeplinite conditiile de notificare pentru prezentare la cercetare disciplinara, dar a anulat decizia de concediere pe motiv de continut (fapta fiind descrisa general si nu detaliat) , a repus partile in situatia dinaintea emiterii deciziei si a hotarat sa-i acorde o "despagubire egala cu salariile indexate, majorate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective". Bun, s-a emis decizie de reintegrare, s-a facut reintegrare, s-au facut calculele pentru despagubire , insa cum va aparea salariatul in Revisal de la data concedierii pana la data reintegrarii ? Codul muncii spune ca "salariul reprezintă contraprestaţia muncii depuse de salariat în baza contractului individual de muncă". Acest angajat nu a lucrat in aceasta perioada, iar instanta nu a dat plata salariilor retroactiv, ci o despagubire egala cu acestea. Perioada de la decizia de concediere pana la data reintegrarii efective constituie vechime in munca ? Daca fac declaratii rectificative pentru toata perioada , ar insemna sa-l pontez prezent, ceea ce nu e adevarat. Daca calculez aceasta despagubire si ii achit si taxele (dupa cum zice Codul Fiscal) in luna reintegrarii, cum apare salariatul in Revisal? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
ANDA CRETU, Contabil
Cel mai recent răspuns: ANDA CRETU , Contabil 13:37, 27 Iunie 2014
Unul dintre efectele anularii este ca perioada cuprinsa de la la concedierii si pana la reintegrarea efectiva constituie vechime in munca.

Salariatul se considera ca fiind angajat in continuare , chiar daca a fost in imposibilitatea prestarii efective a muncii.

Am inteles... Scrie undeva chestia asta sau e implicita ? Atunci il pontez efectiv la serviciu ?
Nu este scris mot-a-mot undeva. Rezulta din efectele principiului restitutio in integrum (principiul restabilirii situaţiei anterioare sau al repunerii în situaţia anterioară).

El va fi pontat , ca si cum ar fi fost la munca.
M-ati "luminat". Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara a cim mario-palade mario-palade Buna ziua. Starea de fapt: a existat un litigiu de munca prin care s-a dispus anularea deciziei de concediere a unui salariat pe motive care nu tin de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea in munca - situatia putin atipica.rog opinii. RobinHood RobinHood Buna ziua. Am mai multe intrebari in privinta procedurii de reintegrare a unor salariati care au castigat, in prima instanta , procesul (urmeaza ... (vezi toată discuția)