avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare subterana cu calea de acces prea mica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare subterana cu calea de acces prea mica

Buna ziua,
am incheiat de curand un antecontract de vanzare-cumparare cu un constructor pentru un apartament inclusiv parcare subterana. Parcarea este trecuta in antecontract cu titlu de cadou/bonus la achizitionarea apartamentului pentru a putea fi platita din credit.
Problema este ca dupa semnarea antecontractului am constatat ca amplasarea locurilor de parcare din fata locului meu imi va face practic imposibil accesul la locul meu.
Am facut constructorului cunoscuta aceasta problema insa ei sustin ca eu ma insel si ca este posibil accesul. Am incercat sa le explic ca in urma testelor facute de mine cu o masina mica este practit imposibil fara a intra si pe locurile vecinilor insa ei nu acceptat varianta mea.
As fi dispus in urma acestei probleme sa renunt la semnarea contractului dar fara sa pierd avansul.
Mentin ca locurile din fata nu sunt inca vandute.
Este legal ca ei sa vanda locuri de parcare accesibile doar pentru cele mai mici masini gen Lupo, Twizi, Arosa, Smart forTwo?
Pot renunta la semnarea contractului fara sa pierd avansul sau pot sa-i oblig intr-o forma legala sa vanda doar locuri accesibile clasei medie de automobile?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: distroe , utilizator 23:03, 29 Iunie 2014
Stimat forumist,

În principiu, puteti avea dreptate în ceea ce priveste o posibila culpa a constructorului. Din pacate, nu cunosc dimensiuni minime stabilite, dar puteti lua legatura, de exemplu, cu un arhitect.

Oricum, dacă locul este nefuncțional, puteti notifica în scris dezvoltatorul, invitându-l la negocieri.

Repet, un argument tehnic calificat este indispensabil, din punctul meu de vedere.

Cu stima.
Buna ziua, va raspund in calitate de arhitect cu drept de semnatura si experienta de peste 5 ani.

Conform normativelor romanesti in vigoare, distanta minima este de 5m, masurata intre partea din fata a locului de parcare a dumneavoastra si locul de vizavi. Daca in realitate distanta este mai mica, puteti trage la raspundere pe proiectantul cladirii in cazul in care acesta a semnat cu constructorul un proces verbal de receptie. Daca nu exista o astfel de receptie, este vina constructorului ca nu a respectat proiectul.

Este scris in normativele de specialitate:
- P 132 - 93 [ link extern ]
- NP 24 - 97 [ link extern ]

Va stau la dispozitie pe mesaj privat.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
distroe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dimensiune legala parcare Adina Haiduc Adina Haiduc Buna, Va rog sa imi spuneti daca se reglementeaza prin lege dimensiunile parcarilor de pe langa blocuri de locuinte. Am incheiat un contract pentru un ... (vezi toată discuția)
Nerespectare dimensiuni minime loc de parcare privat utilizator128231231 utilizator128231231 Buna ziua, I. Introducere: S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare a unei cote indivize de 12mp dintr-un teren inscris in CF, cota corespunzatoare ... (vezi toată discuția)
Parcare bloc d_tudorica d_tudorica Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumpărat un apartament la parterul unui bloc,fostul proprietar mi-a spus ca are si ... (vezi toată discuția)