avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Este adevarat ca asigurarea in cazul unei masini la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Este adevarat ca asigurarea in cazul unei masini la prima inmatriculare in tara este mai mare ?

Buna ziua !
Zilele acestea am initiat demersurile pentru inmatricularea unui autovehicul adus din Austria.
Printre altele, de la firma de inmatriculari angajata sa am reprezinte, mi s-a spus ca prima de asigurare RCA pentru acest autovehicul este mai mare, decat de obicei datorita faptului ca este la prima inmatriculare .
Este adevarat ? Am vorbit cu un agent de asigurari si ras, spunand ca nu exista asa ceva...
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 08:47, 27 Iunie 2014
Cine v-a comunicat
ca prima de asigurare RCA pentru acest autovehicul este mai mare, decat de obicei datorita faptului ca este la prima inmatriculare .
,fie a facut o gluma,fie nu cunoaste criteriile in baza carora se calculeaza RCA si taxa
Sa inteleg ca, in mod normal, ar trebui sa beneficiez de o polita normala, adica in functie de experienta mea ca sofer, lipsa accidentelor etc ?
Atunci cand cumparati o masina , nu conteza daca este inmatriculata in tara sau urmeaza, in principiu beneficiati de clasa de Bonus/Malus 0 , adica de tariful standard al asiguratorului, fara reduceri , fara majorari.

ATENTIE : Daca inaintea noii achizitii ati instrainat alta masina , in baza certificatului de radiere si a ultimei polite de asigurare asiguratorul este obligat sa va transfere clasa B/M pe noua masina. ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)