avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notariala - impartire bunuri fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notariala - impartire bunuri fara succesiune

In urma decesului ambilor parinti a ramas o casa si un teren agricol.Nu am putut sa fac succesiunea. As vrea sa cedez terenul agricol si sa opresc casa.Cum as putea sa fac acest lucru.Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:01, 27 Iunie 2014
Succesiunea trebuie facuta daca vreti sa intrati deplin in drepturi, si mai ales daca vreti sa instrainati o parte din mostenire.
Spuneti ca vreti sa cedati terenul.Depinde ce intelegeti prin a ceda terenul. Si, mai ales, e important de stiut daca mai aveti frati.
Nu se pot partaja bunurile bunurile defunctilor fara a se face succesiunea. Dupa ce primiti certificatul de mostenitor puteti face un partaj voluntal la notariat in care fiecare mostenitor primeste un bun ce se afla in stare de indiviziune inaite de dezbaterea succesiunii.
Intai puneti in ordine actele parintilor, mi-e teama ca de asta n-ati putut dezbate mostenirea. Dureaza si costa, dar e singura varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot mosteni casa bunicilor? ellena ellena Buna ziua. Bunicii paterni au decedat acum 20 respectiv 10 ani. Au ramas 6 frati si surori, copii ai defunctilor ca mostenitori legali. Nu s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Cedarea in favoarea unei parti dragoflori dragoflori Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care ultimul parinte a decedat in 2005, vreau sa deschid succesiunea, mai am o singura sora si ... (vezi toată discuția)