Buna! Am o nedumerire sper ca cineva ma poate ajuta si pe mine. Mi s-a furat telefonul mobil in intervalul 19:00 - 22:00. Politia mi l-a incadrat furtul la furt minor. Eu tind sa cred ca e pe timp de noapte,deci furt calificat,deoarece :
1. deja se lasese intunericul
2. perchezitiile si arestarile nu se fac pe timp de noapte,adica dupa ora 20.
Totusi, intervalul orar pentru furtul pe timp de noapte este acelasi ca si pentru perchezitii?
Multumesc anticipat.
Telefonul s-a furat pe terenul de sport al Universitatii din localitatea mea,din geanta mea personala. Este un telefon cu touchscreen, marca Acer. Sincer, mi-ar place sa recuperez telefonul,daca se va putea si doresc ca faptasul sa plateasca. Nu vreau ca alti oameni sa pateasca la fel sau chiar mai rau.
Cat despre politisti si alte organe abilitate, sa nu le fie lene si sa isi faca treaba,fiindca pentru asta sunt platiti. Astept deja de 3 saptamani, telefonul poate ca nici nu mai e in judet. #-o
Incercati sa vorbiti cu presupusul hot si sa il chemati la o mediere.
Daca la mediere va intelegeti veti rezolva daca nu a vandut telefonul.
La mediere discutiile sunt confidentiale si puteti discuta pe fata.
Apreciez indemnul domnului avocat la mediere, si are dreptate. Discutiile sunt confidentiale si puteti sa ii tineti si putina morala, asta daca va ajuta sau va da satisfactie. Mai mult, prin mediere puteti sa ii cereti nu doar prejudicul - telefonul ori echivalentul in bani, ci si o suma mai mare de bani, care sa il faca sa se gandeasca de 3 ori inainte de a mai fura. Am avut un caz de furt la mediere, in care pentru furtul unui tricou de 100 de lei, faptuitorul a fost pus sa plateasca 4.000 de lei daca vrea sa se inteleaga cu persoana vatamata, bineinteles cu asumarea faptei. Deci persoana vatamata, in discutiile din mediere, a considerat ca o plata de 4.000 de lei este destul de usturatoare pentru faptuitor, si a considerat-o o pedeapsa mai buna decat o perioada de detentie care nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Faptuitorul a platit 4.000 de lei. Cred ca a doua oara se va gandi mai mult privitor la fapta sa si consecintele sale. Cel putin daca va fura de vreo inca 2-3 ori, sa zicem ca are un comportament delicvent, si va plati tot sume de genul acesta, cred ca se va reprofila, sau va trebui sa se reprofileze.....
cat despre"Nu vreau ca alti oameni sa pateasca la fel sau chiar mai rau." - furtul este un fenomen social si nu poate fi starpit de pe o zi pe alta. Deci furtul va exista cat va exista omenirea. E printre infractiunile de facto ale omenirii. Fenomenul nu va disparea, dar trebuie diminuat. Medierea penala si justitia restaurativa in domeniul penal, asta isi doresc.
Furt din mall
Alex280594
Vin si eu cu o intrebare,daca 2 persoane au furat din mall o pereche de incaltaminte,unul este minor,celalalt major,au fost dusi in spate de catre ... (vezi toată discuția)
Furt calificat?
denisa123
Buna ziua! Am si eu un prieten care are urmatoarea problema: a furat dintr-un atelier niste fier vechi, l-a dus la un centru de fier vechi si l-a vandut, ... (vezi toată discuția)