avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt pe timp de noapte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt pe timp de noapte

Buna! Am o nedumerire sper ca cineva ma poate ajuta si pe mine. Mi s-a furat telefonul mobil in intervalul 19:00 - 22:00. Politia mi l-a incadrat furtul la furt minor. Eu tind sa cred ca e pe timp de noapte,deci furt calificat,deoarece :
1. deja se lasese intunericul
2. perchezitiile si arestarile nu se fac pe timp de noapte,adica dupa ora 20.
Totusi, intervalul orar pentru furtul pe timp de noapte este acelasi ca si pentru perchezitii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 22:55, 27 Iunie 2014
mediatordorinilie a scris:

dupa ce il gasesc, aplicati-i dumneavoastra o pedeapsa.

Dupa cum ati spus dvs., o sa vina o zi in care toti ne dorim sa ni se fure cate ceva. Cine nu si-ar dori sa scoata de 40 ori suma unui bun?

In ce sens sa-i aplice o pedeapsa? Chemarea la mediere se considera, mai nou, o pedeapsa pentru faptuitor? Credeam ca medierea inseamna "intelegerea intre parti"...
intelegerea intre parti nu inseamna iertare ca la Biserica. Ci iertare cu suportarea unor consecinte. Negocierea unei solutii in medierea penala, este negocierea unei pedepse, daca o putem numi asa, pedeapsa care o aplica victima. Stiu ca stiti ca doar statul aplica pedepse, dar daca victima ii cere de 100 de ori pretul bunului furat, eu o consider o pedeapsa, pentru ca pentru un hot de asa ceva, e o suma usturatoare. Deci ori merge procesul penal si primeste o pedeapsa de la judecator, ori plateste pentru fapta sa, daca asta ii solicita victima.

Credeti ca la mediator intelegerile curg asa pe banda rulanta, amiabil, pe cateva sute de lei? Cred ca va imaginati ca unii chiar isi negociaza libertatea.

ps. nu isi doreste nimeni sa fie furat, insa fenomenul nu poate fi starpit, ar insemna sa traim intro societate ideala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din mall Alex280594 Alex280594 Vin si eu cu o intrebare,daca 2 persoane au furat din mall o pereche de incaltaminte,unul este minor,celalalt major,au fost dusi in spate de catre ... (vezi toată discuția)
Aberatiile codului penal alina_25 alina_25 Daca o persoana X comite tot felul de furturi marunte sa zicem in numar de 15(rufe mancare diverse obiecte cu valoare redusa etc) aceasta risca prin ... (vezi toată discuția)
Furt calificat? denisa123 denisa123 Buna ziua! Am si eu un prieten care are urmatoarea problema: a furat dintr-un atelier niste fier vechi, l-a dus la un centru de fier vechi si l-a vandut, ... (vezi toată discuția)