avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Raspundeti-mi urgent va rog ! Sunt amenintat ca voi fi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Raspundeti-mi urgent va rog ! Sunt amenintat ca voi fi dat in judecata

Salut ! Acum aproximativ o luna am avut un accident de circulatie , am dat peste o doamna care a traversat prin loc nepermis si pe linie dubla continua , m-a sunat astazi sa-mi ceara sa ajungem la o intelegere (materiala) ca altfel ma va actiona in instanta, iar pe deasupra imi mai da si telefoane de amenintare. Dupa producerea accidentului nu mi s-a retinut permisul , politistul spunandu-mi ca nu am nici-o vina, ca daca as fi fost cat de putin vinovat , mi-ar fi retinut permisul , nu stiu ce sa fac sunt un pic speriat nu am mai trecut prin asa ceva, si imi e putina teama, ar avea sansa de castig ? Am fost astazi la politie , iar ei mi-au spus ca sa stau linistit ca dosarul nici nu a fost inaintat procurorului sau nu mai stiu exact cui anume , nu prea ma pricep , nu poate sa demareze nici un proces. Va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac mai bine , daca pe viitor ma va da in judecata, multumesc mult !
Nu trebuie sa faceti nimic, sa stati linistit si sa actionati in functie de cum actioneaza persoana in cauza.

Nefiind vinovat nu aveti de ce sa ajungeti la o intelegere cu aceasta, de ce sa ii achitati vreo suma de bani.

Trebuie sa isi probeze temeinic cererea de pretentii ca ea sa fie admisibila.
Daca doriti sa fiti acoperit si sa dormiti linistit, contactati un mediator pentru a o invita pe doamna la mediere. In sedinta de mediere dv. trebuie sa va exprimati clar pozitia, tinand cont de faptul ca acordul de mediere pe care il veti incheia, bazat pe interesele dv. declarate, in urma autentificarii notariale va deveni titlu executoriu.
1. Va rog sa va calmati
2. Raspunderea civila apare ca rezultat al comiterii unei fapte ilicite cu formele de vinovatie sau raspunderea prevazute de lege. Politia a spus ca sunteti nevinovat. De altfel, asta rezulta si din descrierea evenimentelor, lucru facut in mesajul de deschidere a subiectului pe forum.
3. Umbla cu sperietoare de ciori, crezand ca inca mai merge treaba ca in 1980 cu "soferul e intotdeauna vinovat".

Va rog frumos, nu dati curs cererilor si amenintarilor care va sunt adresate iar daca respectiva cucoana mai insista a despagubita adresati-va cu o plangere penala la sectia de politie, reclamand faptul ca sunteti amenintat si hartuit. Mai mult, daca dosarul a fost solutionat cu o rezolutie, fie de nup, fie a ajuns in instatnta si s-a pronuntat o hotarare de achitare, chiar va recomand sa actionati in instanta acea femeie pentru a va putea recupera pagubele produse masinii dumneavoastra ca urmare a accidentului, accident de care respectiva femeie se face vinovata.

Dupa cum a mentiona si Doamna Mihaela, va indrum sa va adresati unui mediator, insa, nu pentru a stabili despagubirile ce i se cuvin femeii accidentate, ci despagubirile ce vi se cuvin dumneavoastra.

In orice caz, va rog adresati-va unui jurist pentru a fi sfatuit cum sa abordati problema intr-un stil cat mai putin "exploziv" si incercati sa evitati avocatii care v-ar grabi in a deschide un proces imediat ce intrati pe usa cabinetului. Acum depinde de ce asteptariaveti dumneavoastra de la toate aceste evenimente.
3UGA a scris:

Mai mult, daca dosarul a fost solutionat cu o rezolutie, fie de nup, fie a ajuns in instatnta si s-a pronuntat o hotarare de achitare, chiar va recomand sa actionati in instanta acea femeie pentru a va putea recupera pagubele produse masinii dumneavoastra ca urmare a accidentului, accident de care respectiva femeie se face vinovata.
Dupa cum a mentiona si Doamna Mihaela, va indrum sa va adresati unui mediator, insa, nu pentru a stabili despagubirile ce i se cuvin femeii accidentate, ci despagubirile ce vi se cuvin dumneavoastra.

Din afirmatiile domnului ionut01, nu reiese ca masina ar fi suferit vreo paguba...
Intr-un acord de mediere nu trebuie neaparat ca vreuna din parti sa pretinda despagubiri de vreun fel, ci pur si simplu sa declare ca renunta la orice pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disputa politie-asigurator teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am avut un accident de circulatie pe 18 ian 2010 pe vremea aceea cu zapada multa si ghetata. Au fost implicate 4 masini in accident. Politia a spus ... (vezi toată discuția)
Daune din accidente Hcom Hcom Acum ceva timp am avut un accident pe centură Bucureștiului ,unul cu o vitanja m-a acroșat si m-a împins i separatorul de benzi ,mașina dauna ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca elena_mdv elena_mdv Buna seara, As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)