avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot lua legatura cu un procuror/judecator?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot lua legatura cu un procuror/judecator?

Detin date importante despre un hot de apartamente/magazine. A furat aproximativ 200 000 euro. Nu sunt sifon dar ma gandesc mereu la oamenii care au fost pradati. Poate au muncit ani intregi pt. respectiva suma de bani. Evident, nu vreau sa ma risc, sa fiu martor...dar... stiu date relevante gen a cheltuit la nightclubul de 5000 euro, sau i-a oferit unei fete minore un Iphone sa se culce el, bla bla bla... adica cam 20 de martori care pot afirma ca avea bani cu galeata. Cunosc exact de unde a furat, cum a actionat, si pe ce "fufe" si-a stricat banii. O fata a primit chiar ceva aur dintr-o casa.

Pot sa trimit simplu la parchet si sa zic in atentia procurorului POP? Va primi el sau respectiva scrisoare va fi distrusa fara a fi citita? va dati seama ca nu pot sa o trimit ca recomandata... am sa-mi iau o haine cu gluga si am s-o pun de la ceva oficiu postal...

o pun vinerea, sa ajunga pe luni ? sa o trimit catre germania si sa pun la expeditor adresa parchetul bucuresti, sectorul X ? camerele video am inteles ca inregistreaza maxim 2-3 zile?

Dupa cum am zis, nu sunt sifon dar ma gandesc mereu la respectivele victime. Cineva a ramas fara banii de apartament.. l-a vandut pt.ca vroia sa se muta in provincie la o casa...

stiu cine ii este procuror de caz pt. ca respectivul este cercetat pt. un furt de marfa de aproximativ 25 000 dintr-un magazin .... e in stare de libertate. E un pic nebun a mai fost inchis 8 ani pt. tentativa de omor asupra unui avocat...

Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
capricorn222, utilizator
nu poate obtine protectie conf legii?
Ca sa faceti un denunt trebuie sa existe si probe.

Mergeti la politie sau la parchet si va vor informa ce sa faceti.

Si avocatul va poate informa dupa ce afla tot ce exita ca si probe dar avocatii va iau bani pe consultatie.
Este mult de discutat si politia si procurorul sunt platiti ca sa va asculte.
Cunosc in jur de 20 de martori care l-ar putea da in gat. In special fete... le cumpara bijuterii de aur, si tralala.... cunosc date despre acel om. Victiminele l-ar putea identifica (a comis si niste talharii) ...


Dar nu vreau sa-mi risc viata aiurea... stiu ce-i poate capul. Deci cum pun o scrisoare la posta fara sa se stie ca eu am fost? port manusi, trag la imprimanta din oras ?

o vor citi?
Cel mai bine e sa trimiteti toate detaliile familiei pagubite, printr-o scrisoare anonima, tastata la calculator (o scrisoare simpla, nerecomandata, pusa discret in cutia postala, sau trimisa in alt mod). Astfel, familia respectiva va prelua ea misiunea de a-l prinde pe bandit, cu ajutorul politiei si pe baza datelor oferite de dvs. Hai, ca nu e greu.
Este bine ca mai sunt si cetateni care gândesc asa. Daca fiecare dintre noi am avea o asemenea atitudine când detinem astfel de informatii, poate aplicarea si respectarea legii ar fi mult mai eficienta.
Va recomand
1. sa mergeti de urgenta intr-o audienta la cel mai apropiat Inspectorat judetean de politie. Vedeti ce program de audienta are seful inspectoratului. Solicitati o audienta pe probleme personale. Daca aveti posibilitatea sa dactilografiati pe calculator si sa listati e mai bine. Solicitati sa fiti ptotejat si sa nu se cunoasca autorul sesizarii. Protectia este realizabila insa numai politia poate stabili cum.
2. puteti sa mergeti la serviciul de protectie interna (SIPI - fostul 2,15). Acolo o sa fiti ascultat si se ocupa ei de restul. Este posibil sa fie lucrari pe tema sesizata de dvs.
Orice lucrator de politie sau din serviciile de informatii au obigatia sa va asculte si sa va protejeze. Cei seriosi si harnici cu spirit de initiativa si receptivitate se bucura la astfel de sesizari care le poate aduce recompense si aprecieri pe cazurile deosebite sesiate/instrumentate. Timpul trece in favoarea infractorilor. Nu ezitati si sesizati cat mai repede.
Mult succes.

Alte discuții în legătură

Cautat/cercetat pentru un presupus furt deceoare deceoare Buna ziua! Locuiesc in strainatate din 2013. Acum 4 luni se prezinta la usa cumnatei mele din bucuresti unde eu am avut viza de flotant pe bucuresti pana in ... (vezi toată discuția)
Responsabili pentru furt in magazin Viezurele33 Viezurele33 Buna seara! Recent m-am angajat la o firma ce vinde produse pentru sporturi de iarna (ski) ce au ca desfasurari 3 magazine in oras. Aproximativ acum o luna ... (vezi toată discuția)
Problema! raul_bonea raul_bonea Cineva mi-a furat un lant si o bratara de aur de acasa stiu sigur cine a fost dar nu am martor azi din fericire a dat iar pe la mine i-am aplicat o corectie ... (vezi toată discuția)