avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar de pensionare

buna ziua!Mai am cativa ani pana la pensie si as dori cateva precizari:in paralel cu activitatea desfasurata cu norma intreaga in institutii de stat,in perioada 2005-2014 am lucrat cu ora la un laborator privat,dupa cum urmeaza:05.2005-1.08.2007,plata cu ora;1.08.2007-1.07.2010 cu P.F.;29.07.2010-1.03.2014 cu contrct individual de munca,jumatate de norma.Conteaza aceasta perioada pt.calcularea pensiei si a varstei de pensionare si daca da,ce documente trebuie sa am si cui le cer?Multumesc anticipat si post raspunsurilor pe care le-am primit pt.alte nelamuriri!
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 19:41, 29 Iunie 2014
Laboratorul privat trebuie sa va elibereze documentele necesare pentru pensie, cu exceptia perioadei cu incasari pe PF cand ati taiat factura si chitanta/ cec.
Aceste documente vor completa carnetul de munca pana in 31.12.2011 si ulterior mentiunile din REVISAL.
Se iau in calculul pensiei. Varsta este influentata numai daca ati beneficiat de grupa de munca.
gigipopa a scris:

....
Aceste documente vor completa carnetul de munca pana in 31.12.2011 si ulterior mentiunile din REVISAL.
...

Inscrierile in carnetul de munca s-au efectuat pana la 01.01.2011 ,iar REVISAL-ul nu face dovada vechimii in munca dupa aceasta data si nici nu completeaza carnetul de munca.
Aceste perioade nu influienteaza varsta iesirii la pensie, dar se vor lua in calcul veniturile din aceste perioade. Solicitati adeverinte care le puneti la dosarul de pensie. Oricum se va vedea in adeverinta de stagiu de cotizare, dar daca acele firme au sediul in alt judet casa de pensii trebuie sa ceara stagiul de cotizare si de la jud. unde isi are sediul firma respectiva, de aceea sun bune adeverintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime somaj vizata de itm lexoradeanu lexoradeanu am urmatoarea problema : intocmirea adeverintei am urmatorul caz : [b]03.12.2008-01.01.2012- 810 lei depus in revisal in 27.10.2011 dar conform actelor ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu cum pot completa dosarul de pensie deoarece am pierdut cartea de munca ... ionstancu ionstancu Buna ziua Ma numesc Stancu M Ion si doresc sa stiu cum pot completa dosarul de pensie deoarece am pierdut CARTEA de MUNCA si nu stiu de unde si cum sa incep ... (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)