revisalul se poate tine si la punctul de lucru? din ce am citit , am vazut ca se poate , dar pe net am gasit cateva acomentarii legate de acest subiect , in sensul ca unii spun ca tb sa indeplineasca cumulativ 3 conditii: 2 sunt de delegare si ultima conditie este ca punctul de lucru sa aiba CIF . in cazul in care punctul de lucru are CIF si are delegare sa transmita revisal, va transmite numai cu salariatii de la acel punct de lucru sau poate sa trimita toate angajarile/ modificarile/incetarile de la toate punctele inclusiv sediul social ?
imi puteti spune si care este baza legala? multumesc
1. Revisalul poate fi tinut si la punctul de lucru numai daca :
- a primit delegare de competenţă pentru încadrarea personalului prin încheierea de
contracte individuale de muncă;
- a primit delegare de competenţă pentru înfiinţarea şi completarea registrului general de
evidenţă a salariaţilor
2. Procedura de transmitere a registrului de evidenta a salariatilor este reglementata de :
- HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor
- Ordinul nr.1918/2011pentru aprobarea procedurii şi actelor pe care angajatorii sunt obligaţi să le prezinte la
inspectoratul teritorial de muncă pentru obţinerea parolei, precum şi a procedurii privind
transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic
multumesc. Stiam acest lucru , dar eu intrebam daca punctul de lucru tb sa aiba CIF ( vezi ptc.25 din Ordinul 1918 ) si daca de la punctul de lucru se transmit incetari/angajari, etc pt toti salariatii societatii ( inclusiv cei de la sediul ) sau numai pt cei de la ptc de lucru .
mentionez ca la ptc de lucru am doar 3 salariati, nu am CIF
Pentru obtinerea numelui de utilizator si a parolei, intr-adevar trebuie sa aiba CIF. Din cate cunosc , pentru declararea punctului de lucru la unitatea fiscala competenta pentru administrarea contribuabilului, care funcţionează în subordinea Direcţiei generale regionale a finanţelor publice, trebuie minim 5 salariati.
Revisal-ul se poate transmite de societatea-mama pentru toate punctele de lucru.
asa este...dar eu la punctul de lucru nu am 5 salariati, ci doar doi. Deci..daca citesc HG 500 , indeplinesc conditiile ( nu mentioneaza obligativitatea de a avea CIF ) , dar daca "pregatesc" actele sa imi iau parola, etc , imi tb , conf ordinului mentionat, CIF. Cum o dai ..tot nu e bine :)
Angajator nou-ajutor
elenazan
Suntem asoociatie de proprietari,vrem sa intram in legalitate,adica pana acum administratorul si ingrijitorul lucrau pe baza de conventie,acum vrem sa le facem ... (vezi toată discuția)