avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare salarii

sunt angajat la stat deci platesc toate taxele , doresc sa inchei un cim pe durata determinata 1 ora/zi. Va rog sa-mi spuneti ce taxe si imozite trebuie sa platesc sau sa nu platesc atat eu cat si angajatorul . Exista scutiri ? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 27 Iunie 2014
Veti plati aceleasi contributii ca la contractul de munca existent, atat dvs. cat si angajatorul.
Nu exista scutiri.
In cazul cumului de contracte individuale de munca nu veti beneficia de deducerea personala decat la locul de munca unde aveti functia de baza.

art.56 C.fisc. : (1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul cu functia veronicam veronicam buna ziua, 1.in urma modificarii codului muncii se mai declara functia de baza? 2.daca este cumul cu functia mai beneficiaza de deducere persoana si de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna si ce presupune functia de baza danabode danabode Buna, Momentan sunt angajata la o firma cu timp de lucru de doua ore/zi. De curand am mai gasit ceva cu angajare de 4 ore pe zi.La prima firma am ... (vezi toată discuția)
Salariat cu timp partial de munca puicuta puicuta Un salariat cu timp partial de munca (2 sau 3 ore), cu un salar de 300 lei, cu un copil in intretinere, beneficiaza de deduceri personale normale de 350 lei? (vezi toată discuția)