avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate dupa 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate dupa 16 ani

Fostul sot a sotiei pentru "abandon de familie" a primit un an de inchisoare cu executare. Procesul a durat 2 ani.
Pentru recurs, cere testul de paternitate.
Are sansa sa scape de inchisoare ?

Sotia intreaba : este obligat sa faca testul ?

Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
silster, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:32, 23 August 2014
Nu are sanse si nici pt tagada de paternitate, dreptul sau la actiune fiind prescris.
Multumesc
Sotia azi 11 august a primit citatie pentru apelul (recurs) depus de ex-sot. Locul citatiei este Cluj, si ea este citat ca partea civila. Fiind bolnava (pensie de boala- ), si deplasariile la Zalau ( cca. 35 km) sunt dificile, trebuie sa fie prezenta ?
de curiozitate, ok, legal nu trebuie sa faca testul de paternitate, dar daca nu are nimic de ascuns de ce nu-l face? care ar fi problema atata timp cat cheltuielile nu ar fi suportate de catre dansa? Poate fostul sot nu a platit pensie alimentara atata timp convins fiind ca nu e copilul lui. Poate isi schimba comportamentul de acum inainte daca I se dovedeste ca intr-adevar e copilul lui. Altfel domnul e bun de plata si face puscarie doar pentru ca nu a vrut sa intretina rodul adulterului sotiei.
În recurs se analizează legalitatea hotărârii din fond, nu se pot înainta noi cereri;dacă domnul voia, putea cere în cei 2 ani cât a durat procesul această probă.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Recurs abandon familie silster silster Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)
Posibilitate refuz test de paternitate Adela27 Adela27 Fostul sot vrea sa faca testul de paternitate il pot refuza?baiatul meu are 8 ani si tatal abia acum sa trezit sa faca test.ce se intampla daca refuz? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nicunelu nicunelu Am suspendat procesul de divort pentru a face mai intai testul de paternitate pentru cea care am crezut ca este fiica mea(16 ani).eu locuesc in afara tarii si ... (vezi toată discuția)