Am suspendat procesul de divort pentru a face mai intai testul de paternitate pentru cea care am crezut ca este fiica mea(16 ani).eu locuesc in afara tarii si am facut o proba de paternitatela un laborator particular pentru convingerea mea acum doi ani,cand fata se afla aici in vacanta si a iesit negativ,adica nu e a mea.Instanta mi-a aprobat cererea si a fixat o data -anul trecut in iulie pentru a ne prezenta la IML B,eu m-am prezentat,dar fosta sotie si fata au refuzat sa se prezinte.Dupa aceea am incercat cu ajutorul avocatului meu sa obtin alta data,dar ea cu noul ei avocat au reusit sa obtina respingerea cererii mele:am facut recurs,dar acelasi rezultat...Daca o sa continui divortul,voi fi obligat sa platesc pensie alimentara,chiar daca nu e copilul meu?C:(e se intampla daca nu platesc?
Atata timp cat este copilul dvs , exista obligatia legala , in calitate de parinte , aveti aceasta obligatie stabilita clar de art.514 si urm. c.civ.
In cazul neplatii sau refuzului de plata a pensiei de intretinere la care ati fost obligat , mama minorei va formula impotriva dvs.plangere penala pentru abandon familial , conf.art 305 c.pen , fapta fiind sanctionata cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
Din momentul in care dvs. ati recunoscut, la inregistrarea nasterii copilului, ca este copilul dvs., sunteti cu obligatia familiala ca tatal copilului.
Mai aveti 2 ani pana copilul implineste 18 ani. O sa treaca usor vremea aia. Altii au si mai rau. Cati ani ati trecut impreuna cu sotia asta?
Actiunea de tagada de paternitate se prescrie in termenul general , cel de trei ani. Asadar, cand copilul dumneavoastra va implini aceasta varsta, nu veti avea posibilitatea de a stabili filiatia fata de tata , pe cale judecatoreasca.
Paternitate
marian1268
sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)