avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate dupa 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate dupa 16 ani

Fostul sot a sotiei pentru "abandon de familie" a primit un an de inchisoare cu executare. Procesul a durat 2 ani.
Pentru recurs, cere testul de paternitate.
Are sansa sa scape de inchisoare ?

Sotia intreaba : este obligat sa faca testul ?

Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
silster, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:32, 23 August 2014
Aici nu este vorba de strict ca se face testul de paternitate sau nu.
Copilul are 16 ani. Ei au divortat cand copilul a avut 2 ani. Alocatia de copil a fost platit pana la varsta de 13 ani. Copilul a fost operat de 2 ori la inima, ultima data in anul 2011.
Ex sot s-a recasatorit, din acea casatorie a rezultat tot un baiat. A divortat din nou. Si in acest caz divortul s-a produs cand copilul a avut tot doi ani. Pana ce a tinut aceasta casnicie a platit aloctia. Acum iarasi este in concubinaj cu o femeie. De atunci este tagaduit baiatul cel mare.
In cele 14 ani sa nu intrebi pe fosta sotie, cum este copilul... stiind de la rude ca este bolnav cu inima si este operat mi se pare un comportament nefiresc.
Este un comportament absolut firesc pentru un om care e convins ca un anumit copil nu e al lui. Dumneavoastra va pasa de toti copii operati pe inima? Viata lui amoroasa,casatoriile lui nu au absolut nici o relevanta si nu inteleg de ce le-ati adus in discutie. Eu am intrebat de ce daca nu are nimic de ascuns sotia dumneavoastra nu face un test de paternitate. Simplu :D Sau de ce dumneavoastra v-ati panicat la gandul ca ar trebui sa-l faca.
Se pare ca raspunsul e nu, legal nu o poate sili nimeni sa-l faca. Puteti dormi linistiti amandoi. Adevarul e inca ascuns bine, oricare ar fi el.
Nici nu se pune discutie ca nu e a dinsului copilul,dar nu inteleg ca pina la virsta de 15 ani de ce nu sa pus problema de paternitate,numa in momentul in care sta in fata inchisoarii???Procesul a inceput de 3 ani nici macar la un proces nu a fost prezent sa spuna din ce cauza nu plateste.Si nu cred ca este vorba de intretinere ,pentru ca ar trebui sa plateasca o suma minima,calculata dupa salarul minim pe economie,nu dupa salarul lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2014
silster, utilizator
Ony2k2 a scris:

Este un comportament absolut firesc pentru un om care e convins ca un anumit copil nu e al lui.

Eu nu cred ca e convins ca nu e al lui.. daca era, actiona in timpul legal, doar spera ca scapa de puscarie si implicit de plata pensiei.
Nu inseamna ca daca nu vrea sa faca testul, mama ar avea ceva de ascuns si nici nu are ce dovedi in fata cuiva, e problema aluia ce crede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs abandon familie silster silster Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)
Posibilitate refuz test de paternitate Adela27 Adela27 Fostul sot vrea sa faca testul de paternitate il pot refuza?baiatul meu are 8 ani si tatal abia acum sa trezit sa faca test.ce se intampla daca refuz? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nicunelu nicunelu Am suspendat procesul de divort pentru a face mai intai testul de paternitate pentru cea care am crezut ca este fiica mea(16 ani).eu locuesc in afara tarii si ... (vezi toată discuția)