avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj partial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj partial

ma gandesc sa vand masina fiind bun comun si sa impart banii la notar cu fosta sotie in baza actului de vanzare-cumparare.

problema este daca apoi pot introduce separat actiune in istanta pentru alte bunuri si pentru banii de nunta. aceste alte bunuri ea nu le recunoaste ca fiind comune!! plus banii de nunta. si doresc sa introduc partaj .

mai pot introduce partaj in istanta daca deja am impartit un bun comun la notariat?
de la fosta. sunt bani de nunta. am avut o nunta mare din care am cumparat masina si i-au mai ramas niste bani pe care nu prea ii pot dovedii. Dupa nunta ..deci dupa!! fratele meu mi-a trimis in doua transe egale suma de 70 milioane contributia parintilor mei la nunta. ii pot cere la partaj? suma totala ramasa de la nunta depaseste 250 milioane iar fosta ia pus probabil intr-un cont separat. Dar dovada am pe acestia 70 milioane.
deci fratele v-a trimis 70 mil dvs dupa nunta si dvs vreti sa dovediti ca banii inca exista desi a trecut vreme buna de la nunta, nu v-ati folosit de ei, i-ati dat nevestei, aceasta i-a pus in conturile ei, dar nu aveti vreo dovada dar dvs vreti sa impartiti 250 mil sau macar 70 mil. Cam asa?

ea sa imprumutat inainte de nunta in numele alor mei pentru cheltuieli. dupa nunta fratele meu mi-a trimis banii
Cu atat mai mult ca dupa nunta a platit acele datorii.
Acum cat timp ati facut nunta ?
Prin partaj se impart bunuri care exista nu bani care s-au cheltuit.
Degeaba mai exista banii daca nu aveti nicio dovada sau le aveti pe toate impotriva dvs. Nu aveti extrase de cont pe numele nevestei, nimic.

Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
am inteles..are conturi pe numele ei unde a depus banii de nunta..asta e treaba avocatului meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit contractat de catre mine inaintea casatoriei ana19_ana20 ana19_ana20 Buna seara, Am fost casatorita timp de 2 ani aproape si dupa tot acest timp din diferite motive am ajuns la concluzia alaturi de fostul meu sot ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Lichidare cont bancar OlaruCatalin OlaruCatalin Buna ziua, Am o intrebare legat de bunurile comune. Sunt casatorita de 3 luni. Impreuna cu sotul am facut un cont bancar in care am depus banii de la nunta. ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj brunetamov brunetamov buna ziua! sunt casatorita de aproape 2ani si in concubinaj de 8ani....acuma a venit timpul de divort,deoarece el a fost infidel, am si martori in acest sens! ... (vezi toată discuția)