avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaluare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaluare la locul de munca

Buna ziua,

Tocmai mi-a fost prezentata evaluarea activitatii pentru anul trecut si obiectivele pentru anul in curs. Evaluarea performantelor la nivelul anului trecut a fost in sfera pozitiva plus, insa obiectivele pentru anul curent au ca si structura : 50% au ca pondere obiective profesionale prin indicatori numerici bine definiti si specifici si 50% comportamentul in cadrul organizatiei. Totul a decurs verbal fara sa-mi fie inmanat un exemplar al acestei evaluari desi am explicat in mod clar ca in optica unor rezultate foarte bune din punct de vedere profesional nu sunt obsolut de acord cu formatul indicatorilor de performanta din anul curent. M-am gandit sa le solici luni, in scris pe email, evaluarea la care sa raspund in scris ca nu sunt de acord si care sunt motivele care stau la baza acestei pozitii. As vrea sa stiu care este cadrul legal pentru a face acest lucru. Este just sa consider ca este abuziva si discriminatorie, avand ca unic scop gasirea de motive in vederea concedierii?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 28 Iunie 2014
Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute in c.i.m. si in reg.intern al angajatorului. Acestea nu pot fi schimbate fara instiintarea in prealabila a salariatului.
va multumesc pentru raspuns. In conditiile in care nu se specifica in mod clar care este metoda de evaluare in CIM si nici nu exista o metoda transparenta ( de altfel de nici un fel ) prin care sa-mi fi fost adusa la cunostinta anterior, acest format nefiind " constant " pentru toti angajatii cu aceeasi functie, cum este reglementata de lege? mentionez ca evaluarea imi este completata de managerul general al companiei impreuna cu managerul de resurse umane, neavand un manager deocamdata in departamentul in care lucrez.de asemenea, mentionez ca desi acest criteriu are pondere atat de mare ( 50%) nu mi-au fost aduse la cunostinta mentodele care stau la baza obtinerii calificativului final si nu mi-a fost data posibilitatea de a accepta/ refuza/ comenta in scris pe marginea lui. Ce ar trebui sa fac? in cazul in care suntem mai multi in aceeasi situatie care ar trebui sa fie metoda pe care s ao aplicam pentru a aplana nasterea unui eventual conflict?
Regulamentul intern vi s-a adus la cunostinta?
da
Atunci in continutul acelui regulament este prevazuta procedura de evaluare.
De asemenea, aveti la dispozitie contestarea calificativului primit in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte aditionale la vechile contracte de munca? november november Am primit o informatie precum, ca ar trebui sa intocmim -acte aditionale la vechile contracte de munca in care vor fi stabilite obiectivele de performanta si ... (vezi toată discuția)
Formulare si exemple practice pentru evaluarea profesionala Herra_ Herra_ Marturisesc ca am incheiat toate formalitatile privind criterii de evaluare al performantelor si procedura de evaluare. Am intocmit act aditional, am adus ... (vezi toată discuția)
Restructurare pe motive de performanta stofarius stofarius Buna ziua, Recent am fost anuntat ca postul meu va fi desfiintat si mi s-a cerut elegant demisia. Le-am spus ca nu imi pot da demisia, deoarece nu am alte ... (vezi toată discuția)