avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare mostenire

recuperare mostenire in urma indapartarii
Cel mai recent răspuns: larisaes , utilizator 08:06, 29 Iunie 2014
cand sa dezbatut mostenirea tatal meu a fos plecat din tara si fratii lui l-au dat disparut impartind intre ei tot terenul intravilan.Dupa cativa ani el s-a intors si vrea sa-si ceara drepturile .ce trebuie sa faca?
Tatal a fost declarat oficial (prin hotarare judecatoreasca) "mort" ??

Cf. Cod civil:
„În cazul în care o persoană este dispărută şi există indicii că a încetat din viaţă, aceasta poate fi declarată moartă prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate, dacă au trecut cel puţin doi ani de la data primirii ultimelor informaţii sau indicii din care rezultă că era în viaţă. Dacă data primirii ultimelor informaţii sau indicii despre cel dispărut nu se poate stabili cu exactitate, termenul prevăzut în alineatul unu se socoteşte de la sfârşitul lunii în care s-au primit ultimele informaţii sau indicii, iar în cazul în care nu se poate stabili nici luna, de la sfârşitul anului calendaristic“.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
si in urma declararii oficiale a mortii lui ,nu ar fi trebuit chemati mostenitorii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat deces - declararea mortii dunysa dunysa Tatal ,nascut in 13 noiembrie 1922,disparut de la domiciliul in urma cu 8 ani,posibil mort intr-un accident de masina : acum ~7 ani, eu si fratii mei am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! avem bunicul dispărut de mai bine de 20 de ani. ... Marian Sara dumitrache Marian Sara dumitrache Bună ziua! Avem bunicul dispărut de mai bine de 20 de ani. Nu exista certificat de deces. Bunica trăiește. Cum poate da casa unei nepoate ținând cont că ... (vezi toată discuția)