avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima, impacare amiabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima, impacare amiabila

Buna ziua,
In urma unui accident rutier din culpa (pana in 60 zile de ingrijiri medicale/nu am vazut cate zile a primit, dar asa mia spus victima), victima este de accord sa mergem pe impacare amiabila, dar nu stiu exact cum se procedeaza?
Declaratie la politie ca nu are pretentii sau la notar ar fi suficient.

In acest caz politia ma va sanctiona/suspenda permisul sau nu mai este cazul ?
partea vatamata va trebui sa se prezinte in fata organelor de politie sau in fata instantei pana la citirea actului de sesizare pentru a-si exprima dorinta de impacare. impacarea inlatura raspunderea penala si stinge actiunea civila.
Se claseaza dosarul, fapta nu reprezinta infractiune, se poate adresa instantei civile.
Politia va suspenda dreptul de conducere pe o perioada de 90 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu pieton alexa213 alexa213 Buna ziua, am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca ... (vezi toată discuția)
Soluționare dosar penal accident circulație: care sunt termenele când părțile se împacă în fața unui notar? claris05desi claris05desi As dori daca se poate niste raspunsuri la cateva intrebari. La mijlocul luni septembrie fiica-mea a fost implicata intr-un accident de masina, vinovata este ia ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa Ioana_N20 Ioana_N20 Am fost implicata intr-un accident rutier, rezultand 2 victime ce prezentau contuzii usoare. Medicul legist a scris in raportul medical (cred), cel care se ... (vezi toată discuția)