avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Soluționare dosar penal accident circulație: care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Soluționare dosar penal accident circulație: care sunt termenele când părțile se împacă în fața unui notar?

As dori daca se poate niste raspunsuri la cateva intrebari. La mijlocul luni septembrie fiica-mea a fost implicata intr-un accident de masina, vinovata este ia fara a detaila cauzele, masinile au suferit avarii serioase, persoanele vatamate si ele putin au fost transportate la spital dar nu au necesitat internare. Am ajuns la intelegere pe care am incheiat-o in fata unui notar ca ne-am inpacat si dansii nu mai au nici o pretentie materiala, civila sau penala asupra familiei mele. Deci cum s-ar spune ne-am inteles pe cale amiabila. Politia a deschis dosar penal cu privire la vatamare corporala din culpa ,pentru ca ai intrat pe contrasens, care sunt modalitatile de-a se putea inchide acest dosar
ne-an inteles amiabil partea vatamata a fost despagubita
politia mi-a spus ca declaratia data in fata notarului nu are din punct de vedere penal nici o valoare dar pe declaratie scrie ca nici din punct de vedere penal nu mai au nici o pretentie
care sunt termele daca sunt de solutionare a unui dosar cand a existat impacarea partilor nu a fost cu spitalizare nici o zi fara consum de alcool, droguri.
si care ar fii procedurile legale de-a urgenta acest demers.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: claris05desi , utilizator 06:44, 5 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana vatamata a depus plangere? a scos CML? cate zile de ingrijiri medicale a avut?
Nu a depus plangere nu a avut nici o zi de spitalizare ne-am inteles pe cale amiabila pentru masina, avem intelegere notariala in acest sens, oameni au fost de buna credinta asta a fost sa intamplat am reparat sa zic paguba din punctul lor de vedere totul este ok.
Nu ati avut RCA? de ce v-ati inteles amiabil?
Ba da am RCA dar eu am dorit sa inchid dosarul penal sau mai bine zis sa ma inteleg cu partea vatamata pe motiv ca fiica-mea este in an terminal la liceu si examen de bacalaureat si admitere la anu si nu am dorit sa o tracasam. Eu ce as dori informatii espre termene daca exista de solutionare a unui asemenea dosar de catre politie sau care sunt modalitatile de actiune.Dupa cum am precizat noi avem intelegere notariala de stingere a litigiului dar politia mia raspuns ca pentru ei nu conteaza ca trebuie sa astepte 90 de zile sa vada daca partea vatamata depune plangere.Eu asta nu inteleg cum o declaratie notariala nu are valoare pentru politie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au dreptate in ceea ce priveste declaratia notariala, trebuie sa astepte 90 de zile.
Daca persoana vatamata nu depune plangere sau chiar daca depune si nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se dispune clasarea in dosarul penal.
Pentru despagubiri se pot adresa instantei civile sau direct asiguratorului.
In orice varianta, asiguratorul plateste despagubirile.
Demersul pe care l-ati facut dvs este inutil, ati pierdut timp si bani, trebuia sa va informati inainte la un avocat. Solutia in cazul dvs este sa incheiati un acord de mediere.

Alte discuții în legătură

Vătămare corporală în urma unui accident auto, îngrijiri medicale mai mult de 90 de zile. care este procedura de împăcare între autor și victimă? elena.constantin elena.constantin Am produs un accident rutier banal din care a rezultat o victima. Aceasta a necesitat 3 saptamani internare, timp in care a avut o operatie. Au trecut cateva ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Consecintele unui accident - persoana pe trecerea de pietoni. alexandru_cc2 alexandru_cc2 in data de 21.04.215 am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.a venit politia a facut constatare,am chemat ambulanta a dus victima la spital pentru ... (vezi toată discuția)