avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reorganizare Departament SA, capital majoritar stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reorganizare Departament SA, capital majoritar stat

Buna ziua,

Detin functia de sef departamet intr-o companie SA cu capital de stat. Departamentul contine 1 serviciu - 7 oameni si 1 birou - 2 oameni.

Din motive obiective as dori sa reorganizez structura actuala in vederea desfintarii postului sef serviciu prin mutarea a 2 persoane din serviciu sa raporteze direct la sef departament , 4 sa-i mut intr-un alt birou.

In calitate de angajaror , la desfintarea postului sef serviciu compartiment specializat, persoanei care ocupa aceastea pozitie trebuie sa i se propuna o pozitie similara sau paraseste compania.

Intentia este evidenta , respectiv o modalitate de despartire definitiva, motivul principal este legat de competente , insa caut varianta cea mai rapida.

Nu ne incadram in zona de functionari publici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
ariaint, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 29 Iunie 2014
In cazul desfiintarii locului de munca, in temeiul art. 65 Codul muncii, angajatorului nu ii revine obligatia de a-i oferi salariatului un alt loc de munca – daca exista - sau sa notifice agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz trecere pe alta functie georgelgica georgelgica Urmare a desfintarii unei sucursale, toti salariatii au fost trecuti in cadrul altei sucursale. Seful unui compartiment din cadrul sucursalei desfintate va ... (vezi toată discuția)
Modificare organigrama - reorganizare birou ContSters374025 ContSters374025 Ocup un post de șef birou într-o institutie bugetara (NU suntem functionari publici). Am dat concurs pentru ocuparea postului in 2005, cu plan de ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca e corect asa ceva dodorel62 dodorel62 am un coleg la serviciu care a fost sef de birou si postul acestuia nu sa desfintat si a fost pus pe un post inferior calificarii lui si i sa mai luat si bani ... (vezi toată discuția)