avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... as dori sa stiu daca e corect asa ceva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

as dori sa stiu daca e corect asa ceva

am un coleg la serviciu care a fost sef de birou si postul acestuia nu sa desfintat si a fost pus pe un post inferior calificarii lui si i sa mai luat si bani din salariu fara sa i se schimbe contractul de munca pentru noul loc de munca ,iar la o alta persoana care era tot sef de birou dar acestuia i sa desfintat postul si a fost pus pe postul de sef de birou in locul prietenului meu .
intrebarea mea este :
1. Daca postul nu sa desfintat si a fost trecut pe un post inferior si pus in locul lui alta persoana se poate face asa ceva?
2. Daca nu era voie atunci in ce lege se prevede aceasta si ce poate face tinand cont ca in acest moment prietenul meu primeste salariu diminuat fara sa aibe un contract de munca semnat de el?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dodorel62 , utilizator 14:10, 9 August 2012
Mutarea este disciplinara sau la cerere? Eu stiu ca fara semantura celui in cauza nu este posibil.
mutarea nu este nici disciplinara si nici la cerere ,iar pe prietenul meu nici nu la intrebat doar la pus in fata faptului implinit punandu-l pe un post inferior si la un alt birou fara sa-i mai incheie nici un contract de munca
astept un raspuns concret din partea d-voastra ce poate prietenul meu sa faca si caror foruri se poate adresa in acest moment tinand cont ca totul a fost un abuz si este platit fara a avea un contract de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie inteleapta Doina Elena Doina Elena Va rog sa ma consiliati in vederea luarii unei decizii intelepte. Situatia in fapt este urmatoarea: un agent de paza a demonstrat neglijenta in serviciu. ... (vezi toată discuția)
Consider un abuz dodorel62 dodorel62 Am un coleg la serviciu si as dori sa va intreb in numele lui. El este pe post de inginer mai avand inca o colega cu el in birou la Sanatate in Munca ,iar ... (vezi toată discuția)
Reducerea salariului dupa mărire primită ca sa ma întorc din concediu creștere copil Mama Rozalia Mama Rozalia Ce drepturi am intoarsa mai repede din Concediu Crestere copil, la locul de munca, unde mi-i s-a acordat o mărire de salariu ca sa ma întorc? Dupa 4 luni se ... (vezi toată discuția)