avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compatibilitate administrator firma si angajat la srl ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compatibilitate administrator firma si angajat la srl cu CIM

Buna ziua,

Sunt interesat sa cunosc daca este legal sa ai un srl (administrator la un mic magazin alimentar de bloc cu 2-3 angajati) si in acelasi timp sa fi angajat cu contract de munca, norma intreaga la o companie nationala sau multinationala
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
claudiughebauer, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 29 Iunie 2014
Da este legal. Daca ati fi fost functionar public nu ati fi putut avea o societate pe care s-o administrati.
claudiughebauer a scris:
... si in acelasi timp sa fi angajat cu contract de munca, norma intreaga la o companie nationala sau multinationala

Depinde si de ce anume conditii vi se impun (sau v-au fost impuse, respectiv asumate de dvs.) prin contractul de munca cu respectivul mare angajator (cu privire la eventuale clauze privind conflictul de interese). In ce context puneti aceasta intrebare?
Nu exista niciun text de lege care sa va interzica sa cumulati calitatea de administrator SRLcu calitatea de salariat.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am intrebat pentru ca am un contract cu norma intreaga la o companie nationala privata si sunt interesat sa deschid o firma-srl(magazin alimentar) la care sa fiu administrator pentru a-mi suplimenta veniturile.
Compania nationala privata nu are nici-o legatura ca magazinul alimentar pe care doresc sa il deschid.
Ma intereseaza aspectul legal daca contravine vreunei legi sa fi in acelasi timp angajat cu contract de munca la o companie privata si sa fi si administrator la un srl,eventual poti sa figurezi si la propriul srl cu contract de munca?
Daca exista un text de lege care sa va interzica asa ceva, atunci sigur ar fi fost postat in acest topic.

Prin urmare, ceea ce legea nu interzice, este permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare administrator LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Administratorul unei societati comerciale, asociat unic, se poate angaja in cadrul firmei sale pe functia de manager? (vezi toată discuția)
Infiintare srl suzy23 suzy23 Buna ziua. As vrea sa imi deschid o firma in domeniul IT, un SRL. Dar pe numele meu mai am o firma de tip II (Intreprindere individuala - prin care am accesat ... (vezi toată discuția)
Salut, fiind angajat în cadrul mai ca pompier militar as dorii ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, fiind angajat în cadrul MAI ca pompier militar as dorii sa deschid o frizerie numai ca legea nu permite înființarea unei firme tip SRL si nici ... (vezi toată discuția)