avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj la divort

Buna ziua. Divortez pe cale amiabila maine si vreau sa facem si partajul totodata. Avem un apartament pe numele amandurora care ar trebui sa imi revina mie dupa ce sotul a luat o suma de banii din casa destul de mare( cat valoarea apartamentului) pe care eu acum nu o pot dovedi si a parasit domiciliul conjugal. Cel putin asa mi-a promis sotul. Notarul mi-a spus sa declar ca ii dau o suma de bani pt apartament, altfel nu se poate, nu am vorbit prea multe sau eu nu am inteles corect ca eram bulversata total. Nu sunt lamurita, cine plateste taxele la notar si cum e mai bine sa fac, sa declar o suma mai mare si implicit taxe notariale mai mari sau nu e importanta suma? Sotul insista sa imi doneze mie apartamentul fara sa aducem vorba de bani acum o zi. Se poate asta? mai poate fi atacat partajul ulterior daca se razgandeste el in timp? gen....sa vrea sa impartim electrocasnice sau banii din nunta de acum 5 ani cum am mai vazut pe forum? Va multumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
Antonia85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antonia85 , utilizator 15:44, 2 Iulie 2014
Va recomand sa faceti partajul prin instanta.

Intelegerea pe care o va cuprinde notarul intr-o incheiere, nu are forta executorie, in caz ca una dintre parti refuza sa o respecte. Va trebui apoi sa ajungeti tot la instanta. Deci costuri duble.
Adica daca eu raman cu apartamentul conform actului notarial, el poate apoi sa inceapa alt partaj in instanta sa imi ceara banii pe partea lui? as vrea sa o terminam cat mai repede..ma gandeam ca asta e solutia cea mai rapida la notar.
daca eu raman cu apartamentul conform actului notarial, el poate apoi sa inceapa alt partaj in instanta sa imi ceara banii pe partea lui?

Nu

Notarul mi-a spus sa declar ca ii dau o suma de bani pt apartament, altfel nu se poate,

veti face si partajul sumei de bani, ce se partajeaza sunt banii si casa, banii raman la el, casa la dvs.
Un partaj ulterior ca avea ca obiect alt bun ramas nepartajat.
Nu ar trebui sa acceptati donatia.
Probabil ca nu va accepta sa plateasca taxele la notar, va trebui sa le achitati dvs. Sunteti dezavantajata pt un partaj in instanta daca nu puteti dovedi existenta sumei de bani.
1. Suma de bani nu o poate dovedi nimeni, cu excepria zanei maseluta :((
2.Bunurile din casa se impart cu exceptia celor personale (șosete, chiloți, periuță de dinți). De asemenea, se impart si cele care au o valoare mare fata de nivelul de trai al sotilor: Haine de blana, bijuterii,....datorii9 daca ele sunt facute pe timpul casatoriei.
3. Donatia intre soti poate fi anulata doar pe perioada cat sunteti casatoriti
4.Daca va convine ca in schimbul banilor sa primiti apartamentul, prin respectiva donatie nu vad nimic in neregula, momentan. Poate peste ani mai dobandeste mostenitori care cer respectarea rezervei succesorale iar viitorul fost sot, la vremea ridicarii la cer, va detine numai 10 lei si o vila din carton in parcul herastrau.....zic si eu, Doamne fereste....dar mai stii ?!
5.Succes
Am facut si partajul la notar pe cale amiabila si am primit eu apartamentul pt care i-am platit cota lui( o parte din banii luati, suficient cat sa reprezinte jumatate din valoarea apartamentului)...a fost de acord intr-un final sa procedam astfel. Alte bunuri nu avem decat lucruri minore gen laptop, scule sau mici electrocasnice, dar nimic valoros. Mai risc ceva in timp? Va multumesc mult tuturor pt sfaturi.

Alte discuții în legătură

Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Partaj sau acord la notariat MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Va rog frumos sa ma informati si pe mine asupra cazului in care ma aflu. In prezent sunt divortata, am primit incredintarea copilului minor, mi ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)