Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc care momentan nu este racordat la gaze naturale si nici la curent electric. Doresc ca in contractul de vanzare cumparare sa existe ceva si aici va rog sa ma sfatuiti ce sa fie acel ceva care sa imi ofere o garantie ca in cazul in care nu vor fi aceste utilitati pana la o anumita data sa oblig vanzatorul sa returneze pretul apartamentului.
Asteptarea mea e ca aceasta situatie sa nu existe (adica blocul sa fie racordat la gaze si curent) insa as vrea sa am o portita de scapare in caz ca nu se rezolva chiar daca asta ar insemna sa dau in judecata vanzatorul.
Acel gen de clauze ar avea nevoie de anumite formulari pt a fi valabile, si nu cred ca cineva v-ar putea sa vi le puna aici pe forum fara sa stie situatia exacta.
Oricum, exista unii dezvoltatori care dispar cu desavarsire ca entitate juridica dupa o vreme, si oricat de bun ati avea contractul nu veti mai avea cu cine sa va judecati. Mai bine cautati in alta parte un apartament/casa cu tot ce aveti nevoie, sau luati in calcul sa vi-l dotati dvs din fondurile proprii.
Nu mai deschid alt topic pentru ca ma aflu exact in situatia descrisa in acesta. Un mic amanunt, constructorul/dezvoltatorul e persoana fizica si e proprietarul tuturor apartamentelor din bloc, in unul din acesta urmand sa locuiasca si un membru al familiei acestuia.
Cu toate acestea blocul nu este inca racordat la gaze, iar la electric e bransat cu un contract pe parti comune.
Ce sfaturi imi puteti da legat de contractul de vanzare-cumparare? Ce clauze ar trebui sa contina pentru a ma proteja in situatia in care pentru orice motiv blocul nu va fi bransat intr-un termen de timp rezonabil?
Abuz dezvoltator?
stef23426
Am incheiat un atecontract cu un dezvoltator se apropie termenul de predare al apartamentului, dar acesta nu este bransat la curent electric. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)