avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral, excepþii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral, excepþii

Bună ziua! Sunt reclamant într-un dosar de partaj succesoral. De cuius(dec. 1998) a avut doi copii, unul dintre ei a predecedat anul trecut ( având un singur moştenitor legal, pe mine), existând dispute şi cu soţul supravieţuitor cât şi cu celalt copil am intentat acţiunea de partaj. Am obţinut de la notarul public CERTIFICATUL DE CALITATE MOªTENITOR cota 1/1 pt cel care îl reprezint. Azi am primit întâmpinare de la pârât în speţă celălalt copil, acesta îmi solicită pe cale de excepţie lipsa calităţii procesuale, pe motiv că după tatăl meu nu s-a dezbătut succesiunea, hmm, păi dacă nu există bunuri, ce să dezbat?! Mi-am luat certificatul de calitate moştenitor şi cu asta basta, mai mult decât atât pe fond solicită admiterea în parte a acţiunii şi ieşirea din indiviziunea ( helow, unde-i cererea reconvenţională???, aaa! e supusă timbrării, deh, vrem să moştenim dar nu investim) Ce părere aveţi e justificată apărarea pârâtului ?!
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
TheThunder49, utilizator
Cel mai recent răspuns: TheThunder49 , utilizator 13:15, 30 Iunie 2014
Da,mie asa imi pare.
Insa poate sa nu timbreze daca a timbrat reclamantul si de de acord cu actiunea.
Păi dacă îi invocă lipsa calităţii procesuale reclamantului ...??? Cum sună asta, mă judec pe banii tăi mon cher!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune inadmisibila si partaj succesoral ContSters163072 ContSters163072 10/06/2009 Constata deschisa succesiunea dupa defunctul Ola.. Ghe, decedat la 22.09.195.. Constata ca succesori ai acestuia sunt reclamantul cu o cota de 7/16, ... (vezi toată discuția)
Rejudecare - partaj succesoral cridi cridi A - reclamant , sot supravietuitor ; B- parat , descendent ; C - parata , descendenta . B - depune intampinare ; C - intampinare si cerere reconventionala . In ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral...fara succesiune dezbatuta ? gigelas gigelas Buna seara, Pe rolul Judecatoriei,s-a inregistrat un proces de partaj succesoral. Dar,succesiunile dupa ambii parinti decedati,nu s-au dezbatut. Tatal a ... (vezi toată discuția)