avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu bonus acordat la nasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu bonus acordat la nasterea copilului

sotia salariat in privat. eu functionar public. doresc sa stiu daca pot beneficia de bonus acordat la nasterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 30 Iunie 2014
In ceea ce priveste ajutorul de nastere, in decursul anilor, contractele colective de munca - unic la nivel national sau cele incheiate la nivel de ramura - au prevazut acordarea pentru nasterea fiecarui copil a unui ajutor de cel putin 1 salariu mediu pe unitate, platit mamei. De regula, se prevedea in situatia in care mama nu este salariata, de acest drept poate beneficia sotul salariat al acesteia.

Asadar, pentru a beneficia de acest ajutor de nastere trebuie sa vedeti daca acordarea acestuia este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorul sau in reg.intern al acestuia ... in caz contrar, angajatorul nu are nicio astfel de obligatie ... sau poate negociati cu acesta acordarea unui astfel de ajutor.
in procesul de negociere al CCM-ului exista vreun act normativ care sa sprijine initiativa acordarii acestui stimulent si tatalui?multumesc anticipat
Nu exista text de lege care sa prevada ceea ce ati mentionat dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima nastere copil - cuantum ContSters285206 ContSters285206 Am inteles ca prima de nastere pt nasterea primului copil este de 2600lei.Este adevarat?Ce acte sunt necesare si unde se depun in Bucuresti ,sectorul6.Va ... (vezi toată discuția)
Premiu nastere al doilea copil mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Exista ceva premiu care se da de la stat pentru nasterea celui de al 2-lea copil? in jur de 2.900 ron? Va ... (vezi toată discuția)
Prima la nastere vasea_13 vasea_13 Am un bebe. Primul. Eu sunt profesor iar sotia medic. Se mai da ceva pentrul primul nascut (de la locul de munca sau primarie)? (vezi toată discuția)