avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un adolescent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un adolescent

Sunt casatorita de 20 de ani si am o fetita de 15 ani, doresc sa divortez deoarece sotul este violent in limbaj( limbaj jicnitor, amenintator,umilitor) ;psihologic(ne provoaca tensiune si suferinta psihica, ne controleaza si ne constrange);
economic( ne interzice folosirea bunurilor comune, si numa lasa sa desfasor o activitate profesionala )si spiritual( ridiculizeaza aspiratiile noastre); De multe ori mi-a spus sa imi iau bagajul si sa plec. Specific aici ca avem impreuna un apartament si o masina.
Nu este de acord cu divortul, in acest caz ce pasi pot urma?
Doresc sa stiu daca plec asa cum imi spune imi pierd drepturile ?
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 15:40, 30 Iunie 2014
trebuie sa introduceti in instanta actiune de divort,exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv de catre dvs fata de minor, stabilirea domiciliului minorului, cat si partajul.
nu va pierdeti drepturile daca plecati din casa, insa nu v-as sfatui fiind vorba de o proprietate comuna.
in cazul in care mai devine violent anuntati organele de politie si formulati o plangere penala pe numele sotului.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Adela Maria Bratulescu, Avocat
ma pot adresa politiei chiar daca este violent doar verbal?
daca depun cererea de divort, pot parasi domiciliul pana la pronuntarea deciziei?
cici99, utilizator
va puteti adresa politiei chiar si in cazul unor certuri, urmand ca acesta sa fie amendat pt tulburarea linistii publice, puteti depune plangere pentru amenintare.
problema dvs. este destul de complexa, motiv pentru care va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
unde intentionati sa locuiti dupa divort? in locuinta in care sunteti acum? daca nu - puteti sa va mutati linistita
pot locui in apartamentul parintilor pana se face partajul
cici99, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenintare blakkiss blakkiss buna seara. nevasta mea ma ameninta sa fac bine sa parasesc apartamentul comun, este pe amandoi in acte. ca daca nu ma da la politie,ca imi face dosar penal. i ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am divorțat de soțul meu, pe data de 10 martie ... MariaRobu MariaRobu Bună ziua! Am divorțat de soțul meu, pe data de 10 martie s-a pronunțat, divorțul fiind pe cale juridica, nu la notar. Custodia este comuna, dar ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala oana1stefania oana1stefania Buna ziua! as dori sa imi explicati pe îndelete procedura de eliberare a unui certificat medico-legal. am fost agresata fizic de catre sotul meu si am nevoie ... (vezi toată discuția)