Sunt casatorita de 20 de ani si am o fetita de 15 ani, doresc sa divortez deoarece sotul este violent in limbaj( limbaj jicnitor, amenintator,umilitor) ;psihologic(ne provoaca tensiune si suferinta psihica, ne controleaza si ne constrange);
economic( ne interzice folosirea bunurilor comune, si numa lasa sa desfasor o activitate profesionala )si spiritual( ridiculizeaza aspiratiile noastre); De multe ori mi-a spus sa imi iau bagajul si sa plec. Specific aici ca avem impreuna un apartament si o masina.
Nu este de acord cu divortul, in acest caz ce pasi pot urma?
Doresc sa stiu daca plec asa cum imi spune imi pierd drepturile ?
trebuie sa introduceti in instanta actiune de divort,exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv de catre dvs fata de minor, stabilirea domiciliului minorului, cat si partajul.
nu va pierdeti drepturile daca plecati din casa, insa nu v-as sfatui fiind vorba de o proprietate comuna.
in cazul in care mai devine violent anuntati organele de politie si formulati o plangere penala pe numele sotului.
va puteti adresa politiei chiar si in cazul unor certuri, urmand ca acesta sa fie amendat pt tulburarea linistii publice, puteti depune plangere pentru amenintare.
problema dvs. este destul de complexa, motiv pentru care va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Amenintare
blakkiss
buna seara. nevasta mea ma ameninta sa fac bine sa parasesc apartamentul comun, este pe amandoi in acte. ca daca nu ma da la politie,ca imi face dosar penal. i ... (vezi toată discuția)