Buna ziua,
Am avut un accident de circulari in 10.05.2009 cu un biciclist neatent, care a intors fara se se asigure, nu a patit nimic, parintii au refuzat ajutor medical, doar o zgarietura pe mana are. Dauna =4100 RON. A recunoscut tot la politie, a fost amendat, de fapt tatal lui pentru ca el nu are buletin chiar daca implinise de curand 14 ani. Nu aveam viteza, nu au avut ce sa masoare la franare, rezultat negativ la alcooltest, nu am gresit cu nimic, ceea ce au constatat si politistii. L-am sunat ca sa ne intelegem insa nu a mai venit, nu a dat nici un telefon, se pare ca nu mai doreste sa ne intelegem fara complicatii. Ce procedura trebuie sa urmez? Am de gand sa-l dau in judecat imediat pentru ca stau cu masina in garaj, dar nu stiu cum sa procedez. Pot sa o repar in timpul inevitabilului proces? Si sa recuperez dauna la solutionare? Va multumesc, daca mai aveti nevoie de alte detalii pentru a-mi putea raspunde va stau la dispozitie.
Deduc:
1.Nu aveti asigurare CASCO
2.Familia incearca sa se sustraga de la solutionarea amiabila.
Daca asa stau lucrurile, raparati masina in baza constatarii avariilor inscrise in p.v. facut de politie, din care rezulta si vinovatia.La proces veti avea nevoie de factura de reparatii pentru a cuantifica pretentiile.Inainte de a inainta actiunea, puteti incerca si o notificare/somatie de a se prezenta insotit la o conciliere trimisa cu confirmare de primire(parintilor), cu precizarea unui termen, pe care daca nu-l respecta, ii veti actiona in judecata, urmand a suporta si cheltuielile de judecata.
Procesul verbal intocmit de politie dovedeste numai cine este vinovat de producerea accidentului. De asemenea acest proces verbal indica zona afectata de accident. Nu face o constatare amanuntita a avariilor. în cazul in care doriti actionarea in instanta a vinovatului trebuie sa va asigurati dovezile necesare avariile suferite de autovehicul. Aceasta se poate face fie printr-o expertiza tehnica extrajudiciara, fie (cel mai bine) printr-o actiune de asigurare dovezi.
Succes!!!!!
Va multumesc pentru raspunsurile prompte! Numai bine!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Accident auto
kikibv08
Buna ziua ,in urma cu o saptamana la un sens girator mi-a iesit in fata un vehicul ,sa nu intru in el am tras de volan si am intrat cu masina in bordura, doar ... (vezi toată discuția)