avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto

Buna ziua ,in urma cu o saptamana la un sens girator mi-a iesit in fata un vehicul ,sa nu intru in el am tras de volan si am intrat cu masina in bordura, doar masina mea a fost avariata celalant vehicul nu a avut nici o zgarietura,si nu au fost nici victime,soferul vinovat si-a sunat firma de asigurari acestia nu au raspuns apelului.Am sunat la o firma de tractari si am dus masina la service,apoi ne- am dus la politie tamponari auto sa facut PV ,soferul recunoscandu-si vina acesta ramanand fara permis.A doua zi am fost sunat de cei de la asigurari(firma la care are asigurare soferul vinovat),ne-am intalnit la service si mi-au comunicat ca dureaza 3 luni de cercetare a incidentului.Daca soferul a recunoscut la politie si exista si acel PV de ce dureaza atat?Legal vorbind este vreo lege care sa oblige firma de asigurari sa-mi dea o masina pana la solutionarea dosarului de daune si repararea masinii avariate.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:25, 7 Septembrie 2016
Daca exista un proces verbal intocmit de catre politie in care se stabilesc cauzele accidentului si vinovatul, societatea de asigurari nu mai poate face acele cercetari (admise de lege).
Nu sunt obligati sa va dea un vehicul de inlocuire - acest lucru il poate face numai unitatea reparatoare daca vrea, nici ea nu este obligata prin lege.
multumesc
Asiguratorul are dreptul, ca in termen de 3 luni, sa faca propriile investigatii privind modul de producere a accidentului. Au fost descoperite accidente trucate.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident emy_shadow emy_shadow Salut, acuma circa 3 saptamani am fost implicat intr-un accident care am iesit vinovat, am fost la politie am dat declaratii, aisgurarea([b]care este de ... (vezi toată discuția)
Masina parcata avariata din tamponarea a 5 masini cezaru cezaru salut aveam masina C, parcata in fata curtii. dupa o tamponare in intersectie intre A si B masina mea C si alte 2 parcate, D si E, au fost avariate. politia ... (vezi toată discuția)
Lmplicat intr-un accident rutier fara voia mea mitilias mitilias buna ziua ! ieri am fost implicat intr-un accident rutier fara voia mea ...ajuns in apropierea unei intersectii semaforizate , circulam pe banda 1 ,sens ... (vezi toată discuția)