avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata descoperit card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata descoperit card

Salutare. Am si eu o datorie neplatita catre bcr. In 2008 am facut un descoperit de card si in aprile 2009 am platit ultima rata la ei. In martie 2013 am primit o notificare de la bcr cum ca nu am platit nimic catre ei in ultimele 3 luni si ca o sa inceapa procedura de executare silita. Suma pe care le-o datoram era cu 50% mai mare decat suma imprumutata de mine.Le-am trimis un email cu toate detaliile contractului intrebandu-i daca nu cumva ultima rata nu am plait-o in aprilie 2009 sau daca nu am platit nimic de 3 luni nu cumva suma e prea mare? Nu am primit niciun raspuns de la ei. Nu am insistat. Anul asta in februarie am primit in plic de la kruk. Inca nu le-am raspuns. Credeti ca e prescrisa datoria?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianccc , utilizator 08:51, 1 Iulie 2014
Cred ca cel mai bine cereti explicatii in scris de la banca, ori prin posta cu confirmare de primire ori in dublu exemplar prin registratura acestora. Daca aveti dovada platilor finalizate atunci atasati si copii de pe inscrisurile doveditoare. Inseamna ca dumneavoastra ati platit deja sumele imprumutate si comisioane, dobanzi etc. iar dumnealor, mai rau, camataresc, ceea ce este ilegal.

Cu raspunsurile primite va puteti adresa instantei de judecata pentru solutionarea problemei, avand in vedere faptul ca ceea ce vi se intampla, daca intr-adevar ati achitat deja, nu este legal, normal si nici omeneste, nici de bun simt. Succes !
daca doamna zice
Am si eu o datorie neplatita catre bcr.

de unde va rezulta dvs @ Mihail Popa ca inseamna ce ati scris dvs
Inseamna ca dumneavoastra ati platit deja sumele imprumutate si comisioane, dobanzi etc. iar dumnealor, mai rau, camataresc, ceea ce este ilegal.

?
Credeti ca e prescrisa datoria?

Eu cred ca dreptul creditorului la actiune e prescris. Nu ii luati in seama pe cei de la firma de recuperari creante. Implinirea termenului de prescriptie o constata doar instanta pe calea contestatiei la executare.
Multumesc. Asa este. Eu nu am mai platit. Am platit doar o parte din ceea ce am imprumutat plus dobanzi nu tot ceea ce am imprumutat. Ma interesa doar partea legala a lucrurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Datoare la banca Monalisa197928 Monalisa197928 Buna seara, am împrumutat o suma de 9000 de lei in anul 2009 am platit o perioada de un an cred nu imi mai amintesc cu precizie,apoi nu am mai plati ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)