avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua, am nevoie de informatii: fostul concubin,tatal copilului meu nu vrea sa imi semneze procura sa ii fac fiului meu pasaportul si sa il pot scoate din tara.
Fiul meu s-a nascut in Italia acum 7 ani,cand avea 2 ani m-am despartit de tatal sau,doar eu am crescut copilul,el imi cerea doar bani ca sa imi semneze procura,eu ii dadeam ca sa ma pot reintoarce in Italia cu fiul meu, anul trecut l-am dat in judecata ,dar am obtinut doar domiciliul minorului la mine nu si custodia totala definitiva.Acum fostul imi cere foarte multi bani. Eu trebuie sa aduc pe fiul meu aici la scoala in Italia in clasa a 2-a,trebuie sa il operez aici in octombrie de amigdalite,polipi si trebuie sa faca vizite medicale pentru ca are o mica problema la inima.
ce as putea face? cum sa scot copilul din tara? ce sanse am?
Fiul meu acum e in tara la parintii mei in vacanta,dar are si pasaportul expirat. ce sa fac? va rog mult ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:55, 5 Iulie 2014
introduceti o actiune de exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs.
dar am obtinut doar domiciliul minorului la mine nu si custodia totala definitiva

La dvs unde, in Italia ?
cereti in instanta suplinirea acordului tatalui pt a-i face copilului pasaport si a-l acoate din tara.
Nu are sens sa cereti exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs daca nu s-au schimbat conditiile in care nu vi s-a adimis cererea.
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Anul trecut am dat in judecata pe tatal fiului meu in tara, dar eu nu am asistat la nici o infatisare,nici la sentinta. Acum in septembrie trebuie sa aduc copilul la scoala aici in Italia. Ce ar trebui sa fac? sincer nu imi permit sa raman in tara 2 ani ca sa astept terminarea procesului, ii stric viitorul copilului,are nevoie si de ingrijiri medicale.
Acum 4 ani fiul meu a fost luat de tatal sau de la parintii mei si dus la parintii lui ,unde a fost batut si maltratat de acestia,dar nu am dovezi,doar fiul meu mi-a povestit,eu nu il puteam vedea sau vorbi cu el la telefon,trebuia doar sa le trimit bani si... sa ma rog,sa sper ca fiul meu sa fie bine.
Va rog ajutati-ma, Ce trebuie sa fac ca sa imi pot scoate din tara fiul.Trebuie sa il aduc la scoala in Italia si are nevoie si de ingrijiri medicale aici.
Ce ar trebui sa fac? Nu imi permit sa raman in tara cativa ani ca sa il dau din nou in judecata,in tara eu si fiul meu nu avem unde sta pe termen lung,fiul meu va fi obligat sa suporte trauma unei alte scoli,alti colegi de scoala...in plus in tara eu nu am un sevici,nu am cu ce sa il intretin. In Italia am un seviciu sigur,o casa, fiului meu ii pot oferi o situatie si o viata linistita. Va rog spuneti-mi ce sa fac?
Va multumesc.
nu ati zis unde ati obtinut stabilirea domiciliului, unde la dvs, in Italia ?
puteti obtine o hotarare pt suplinirea acordului tatalui si pe calea ordonantei presedintiale, procedura de judecata in regim de urgenta daca dovediti urgenta, luati legatura cu un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori- stabilire in strainatate nicolettanicole nicolettanicole buna seara...as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt divortata de un an si fiul meu in varsta de 2 ani a ramas in cresterea mea, la divort ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara Hainaru Hainaru Buna ziua.Daca mie mi sa incredintat minorul in urma divortului ,mai am nevoie de acordul tatalui de a scoate minorul din tara ? (vezi toată discuția)
Custodie copil Madalinaarsene91 Madalinaarsene91 Buna ziua. Am un copil cu un barbat pe care nu il intereseaza nimic de el (in 3 ani, a sunat de 4 ori sa vada ce face fiul lui). Eu sunt in Italia, copilul e ... (vezi toată discuția)