avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Hipoacuzia la varsta de 60 ani se considera handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Hipoacuzia la varsta de 60 ani se considera handicap sau nu?

Am lucrat in invatamant si ca efecte negative a galagiei am devenit hipoacuzica.Am fost la directia pentru protectia celor cu handicap din Cluj si mi s-a spus ca este handicap numai daca este din copilarie si trebuie sa fiu si surda si oarba.Mi se apare o aberatie ca dupa 38 de ani de munca sa-mi pierd auzul si sa mai primesc si un astfel de <ajutor> pe langa o pensie mizera si safiu obligata sa dau zeci de milioane pe aparate auditive,baterii,olive.Va rog sa ma ajutati cu o indrumare!
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 17:20, 1 Iulie 2014
Hipoacuzia este considerata handicap numai daca este congenitala sau dobandita precoce.
Dobandita in timpul vietii,mai ales la o varsta inaintata nu este considerata handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de handicap pentru pentru hipoacuzie? ContSters293677 ContSters293677 sunt pensionar grad 2 de invaliditate.pensia am obtinut-o in urma bolii suferite(tbc).de asemenea dupa un lung tratament pt tbc am ramas surd.am si hipoacuzie ... (vezi toată discuția)
aveti model de contestatie decizie grad de handicap pentru judecator ? olden olden aveti un model de contestatie adeciziei stabilire grad de handicap pentru judecator ? ce inseamna [b]respinge contestatia [/b]... impotriva certificatului ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere persoane surde ContSters98245 ContSters98245 Buna seara, Persoanele cu handicap auditiv (surzi, sudo-muti) au dreptul să obtina permis de conducere? (vezi toată discuția)