avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gradul de handicap, posibil uz de fals
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gradul de handicap, posibil uz de fals

Mentionez ca am avut gradul de handicap I in perioada in care eram minora din cauza unei hipoacuzii minore si pentru rezolvarea unei malformatii. Am rezolvat problema si am ramas doar cu o usoara hipoacuzie (neavand alta boala severa care sa poata fi bagata in gradul de handicap). Astfel,ajunsa minora am decis sa ma retrag si sa nu mai doresc acest grad ,sa nu ma mai prezint la comisie etc.
De ceva vreme am auzit ca actele mele sunt in continuare duse si valabile ( eu neprimind nici o indemnizatie de persoana cu handicap,ajutor sau alte lucruri cuvenite in acest caz) si nu am semnat nici un act ca as dori asa ceva,nu am mers la comisie etc. Persoanele care mi-au spus ca actele mele sunt duse in continuare sunt oameni de incerede : medici,persoane care lucreaza la comisie.
Am cerut astfel sa mi se elibereze de la Casa de Sanatate un document in care sa mi se arate tot ce am beneficiat eu de la ei in ultimii 8 ani( trimiteri,interventii,medicamente). Am primit un teanc de hartii foarte mic in care sunt trecute sumar lucrurile de care am beneficiat plus altele de care eu nu am avut parte (gen arsuri,pneumonii etc). Insa nimic referitor la gradul meu de handicap si in nici un caz toate lucrurile de care am beneficiat.
Ce sa fac? Cum pot afla in ce stadiu e dosarul meu si mai ales de ce am beneficiat si de ce nu am beneficiat ( detaliat )? Cum pot vedea daca am grad de handicap fara voia mea si ce pot face?
va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
ioanacristina60, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioanacristina60 , utilizator 17:21, 1 Iulie 2014
Cum adica "am rezolvat problema si am decis sa ma retrag"? Aici nu este vorba despre un contract sau o intelegere.
Trebuia sa va prezentati la comisie cu documentatia medicala necesara care sa ateste gradul dvs. de insanatosire si faptul ca aceasta nu mai necesita incadrarea in grad de handicap.
Va sfatuiesc sa faceti acest demers cat mai curand posibil. In acelasi timp ar fi indicat solicitati un inscris din care sa rezulte faptul ca nu vi s-a mai eliberat grad de handicap din momentul neprezentarii dvs.la comisie,motiv pentru care nu ati mai beneficiat de indemnizatia de handicap . In acest mod veti afla si daca actele dvs.,va citez:"au fost duse si valabile"...
Succes!
Eu am avut grad de handicap cand eram minora. Cand am devenit majora am primit o instiintare ca daca doresc sa continui trebuie sa ma duc la adulti. Am depus cerere ca fiind majora si putand sa iau decizia asupura acestui lucru doresc sa nu merg sa depun dosarul la adulti deoarece ceea ce aveam eu ca si copil la gradul I nu se incadra legal nici macar la gradul III. Am informat deci. Si de acolo mi s-a spus ca daca nu ma prezint in maxim 2 luni dosarul meu va fii inchis si nu voi mai beneficia de acest drept,nu voi mai primii banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva (ne)incadrarii in grad de handicap ni_leta ni_leta Buna seara. Supun atentiei dvs o problema a unei prietene a mamei mele. In 2005 aceasta a avut un atac cerebral. Anul acesta in martie a fost internata din ... (vezi toată discuția)
Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap grav, la implinirea vârstei de 18 ani Stoflea Stoflea Bună ziua. Am un fiu cu handicap grav, iar in luna decembrie implineste 18 ani. Avem un certificat de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL valabil până la ... (vezi toată discuția)
Dupa 9 ani de incadrare in gradul 2 de handicap (accentuat) am fost schimbat la gradul 3 (mediu) OvidyuNicu OvidyuNicu Popa N. nascut pe data 31.05.1990 (Galati) cu diagnosticul de Stenoza Valvulara Pulmonara Congenitala, cod boala Q22 si Q23. - La varsta de 7 ani am suferit ... (vezi toată discuția)