avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie ridicata la 10 cm de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie ridicata la 10 cm de gard

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o parere in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa intr-o zona in care vecinatatile sunt destul; de apropiate. Unul din vecini are casa construita la o jumatate de metru de gardul despartitor cu un geam obisnuit de mare si inca unul mic (la baie) cu vedere in curtea noastra. Actualmente a ridicat o constructie in continuarea casei care nu mai pastraeza din acea jumatate de metru decat max.10cm. A urmat conectarea la gaz care nu s-a putut efectu decat prin curtea noastra, iar acum dorinta lor de a-si izola constructia tot prin curte la noi s-a izbit de o conditionare a sotului meu de a-si rezolva problema cu scurgerea apei si a zapezii de pe casa (constructie veche) pentru a nu se mai face in curte la noi. Pare bizar, insa cei cu gura mare sunt tot ei ca TREBUIE sa o rezolvam cumva.
Noi nu avem nimic de rezolvat si nu ne dorim o relatie tensionata toata viata ( nici vreun fel de pretenie puternica), insa trebuie sa ii facem cumva sa inteleaga ca nici pe departe nu avem noi vreo problema si asta o putem face prin aducerea la cunostinta a prevederilor legale in acest sens si caror organe ne vom adresa..
Multumesc anticipat pentru orice raspuns!:O
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 23:02, 1 Iulie 2014
CAPITOLUL III
Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată

SECŢIUNEA 1
Limite legale

Art. 612 din Noul Cod Civil :

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Nu le mai permiteti accesul in curte,pentru nici un motiv,pentru ca va incalca proprietatea.
Aduceti-le la cunostinta temeiul legal de mai sus,legat de ridicarea constructiilor langa doua proprietati alaturate,iar daca nu ajungeti la o intelegere amiabila ii puteti actiona in instanta.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere facute pe spatele casei mele mariuta1970 mariuta1970 am si eu o intrebare daca vecina mea are lipite de peretele meu 4 camere sunt facute si se foloseste de peretii mei eu daca vreau maine sa izolez casa spatele ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Distante legale pentru constructii si plantatii be_onest_1972 be_onest_1972 Buna seara, am descoperit discutii foarte interesante pe acest forum si cu mare bucurie am aflat despre sfaturi foarte utile adresate celor ce si-au expus ... (vezi toată discuția)