avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina in Romania

Buna ziua,

Intampin o mica problema sa inmatriculez o masina SH cumparata din Romania.

Sa fiu mai exact Firma de leasing X recupereaza masina de la utilizator. Mai departe firma de leasing vinde masina catre o alta persoana fizica.Acea persoana mi-a vandut mie masina.
Inainte de a face toti pasii pentru inmatricularea masinii am hotarat sa-i fac o mica verificare technica sa ma asigur ca odata inmatriculata masina nu va prezenta un pericol pentru mine sau alti participanti la trafic.
Dupa 2 luni si destui banii cheltuiti am decis sa inmatriculez masina pe numele meu. Si aici surpriza, la autentificare se descopera ca masina are alta serie de motor si ca trebuie sa aduc un document doveditor ca un service autorizat a facut aceasta lucrare.
Am luat legatura cu fostul proprietar si chiar am fost cu el la firma de leasing pentru a obtine acest document care aparent nu exista.
Ce pot face in aceasta situatie, pot sa dau fostul proprietar in judecata pentru recuperarea chltuielilor de reparatii si de achizitie daca aduc toate documentele necesare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 10:34, 17 Iulie 2014
ar fi trebuit sa verificati aceste aspecte, serie motor si sasiu inainte sa va apucati de reparatii si sa faceti cheltuieli cu masina. Depinde ce scrie si in contractul de v-c. Daca ati trecut acolo seria de motor, de exemplu si aceasta nu corespunde cu motorul existent pe masina, se poate spune ca ati fost in eroare si sa cereti rezilierea contractului, restituirea sumei si a celorlalte cheltuieli, pentru ca vanzatorul v-a vandut altceva decat ce ati scris in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)
Problema la inmatricularea unei masini forraistefan forraistefan Am cumparat o masina de la o persoana si masina nu era trecuta pe el in acte si asa ca nu am facut nici un contract cu el urmand sa fac direct cu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Problema achizitie auto Alin0702 Alin0702 Salutare. Am achizitionat o masina din brasov pe firma, totul ok aparent, am verificat seria sasiu, corespunde cu cea din carte. am ajuns la RAR bucuresti ... (vezi toată discuția)